Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi nepotpuni rezultati DIP-a

U borbi za istarskog župana vodi Valter Flego: U drugom krugu s Kajinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema prvim neslužbenim i nepotpunim rezultatima lokalnih izbora iz DIP-a, u borbi za župana Istraske županije vodi Valter Flego sa 47,25 posto glasova, dok Damir Kajin za sada ima 36,24 posto. Radi se o rezultatima objavljenim na temelju 100 posto obrađenih listića.

U Istri na lokalnim izborima građani su birali između 6 kandidata za župana Istarske županije. Vodi se borba između Valtera Flege i Damira Kajina.

Pročitajte i ovo Glasanje na parlamentarnim izborima Velik odaziv Objavljeni novi podaci: Ovi su gradovi rekorderi po izlaznosti Održavanje parlamentarnih izbora na biračkom mjestu u Osijeku - 3 Velik odaziv DIP objavio gdje je najveća izlaznost, na dva biračka mjesta stigla i policija

Prvi neslužbeni rezultati DIP-a na temelju 100 posto obrađenih listića:

Valter Flego (IDS, HNS-LD, Zeleni savez) - 47,25 posto

Damir Kajin (SDP, HSU, SDSS, HSLS, SDA Hrvatske) - 36,24 posto 

Ana Kolić Marković (HSP -AS) - 2,26 posto

Bruno Nefat (Ladonja) - 3,34 posto

Ticijan Peruško (Hrvatski laburisti - stranka rada) - 3,14 posto

Marino Roce (HDZ) - 4,55 posto

Flego i Miletić zadovoljni što su ih birači honorirali

Kandidat istarskog župana koalicije IDS-HNS-Zeleni Valter Flego iznimno je zadovoljan, za IDS-ove liste pozitivnim, privremenim i neslužbenim rezultatima izbora, a kandidat te koalicije za gradonačelnika Pule Boris Miletić večeras je istaknuo da su birači prepoznali dosadašnji rad i honorirali liste IDS-a.

U stožeru IDS-a i njegovih kolicijskih partnera u Puli atmosfera je uobičajeno optimistična, kao i za svake izbore dosad, obrađeno je 76,51 posto biračkih mjesta i kandidat za župana Flego je u vodstvu s 48,25 posto dok je drugi je Damir Kajin, kandidat koalicije SDP-HSU-HSLS-SDSS-SDAH sa 35,86 posto.

Valter Flego: Srce mi je puno

"Meni je srce puno, iznimno sam zadovoljan i zahvaljujem svima koji su prepoznali naš program i naš rad. Uvjeren sam da ova poruka ovih dosad obrađenih rezultata jasno govori da birači žele mlade, obrazovane, neopterećene i stručne ljude na čelu županije", poručio je Valter Flego u izjavi novinarima.

Dodao je, bude li drugog kruga, ponovno će obići cijelu Istru i prezentirati svoj program te je uvjeren da će građani potvrditi ono što su i danas poručili, a to je da žele ubrzavanje razvoja Istre i rad na konkretnim projektima.

Boris Miletić: Građani su prepoznali rad

Kandidat koalicije IDS-HNS-Zeleni Boris Miletić, koji prema neslužbenim rezultatima u ima potporu 48,63 posto birača dok je iza njega kandidat koalicije SDP-HSU-HSLS-SDSS-SDAH Peđa Grbin sa 24,54 posto, zahvalio je biračima na visokom postotku glasova.

"Morat ćemo pričekati kraj izborne večeri jer sva biračka mjesta nisu obrađena. Očito je da su građani prepoznali rad i rezultate rada i zbog toga honorirali našu listu na čelu s IDS-om. Potrebno je još obraditi nešto manje od polovice biračkih mjesta i znat ćemo rezultate pa ćemo znati i hoće li biti sve gotovo u prvom ili drugom krugu", poručio je Miletić dodavši kako se time ne opterećuje.

Po njegovim riječima na ovim izborima presudili su rezultati dosadašnjeg rada a ne, kako je rekao, "prazne riječi i prazna obećanja"
 

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene