Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osjeti se u kostima

Zima se nije osjetila u ni jednom dijelu Hrvatske: Južina mnogima zadala muke

Hrvatsku će u petak pogoditi mećava i olujno nevrijeme, a dio građana dobio je i poruku na svoje mobitele. Kada se pogleda kakvo je vrijeme s nama bilo tijekom četvrtka, može se reći da nam stiže nagla promjena vremena. Priču o tome napravila je reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić.

U petak nam stiže nagla promjena vremena, zbog čega je dio građana na svoje mobitele dobio poruku upozorenja Centra 112.

"Snijega će osobito biti u gorskom području, ponegdje i do 50 cm. Također, valja ga računati i na unutrašnjosti Istre te ponegdje na kvarnerskim otocima", objasnio je meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Tijekom četvrtka su s nama bile neuobičajene temperature za siječanj. Uz sunčana i poneka kišna razdoblja, zima se nije osjetila ni u jednom dijelu zemlje.

"Iznadprosječne temperature u skladu su s velikom energijom u atmosferi, što je opet vezano uz klimatske promjene", rekao je Čačić.

Pročitajte i ovo Dimitrij Medvedev i Vladimir Putin Prijetio nuklearnim udarom Putinov trbuhozborac zlokobno najavio: "Mogućnost novog rata je stopostotna"

Neslavna južina kao uvertira u nagli pad temperature mnogima zadaje muke pa se često zna čuti da se jugo osjeti u kostima.

"Kako godine idu, stižu i kronične bolesti. Zapravo ćete sve više imati i problema sa vremenom jer se vaš organizam zapravo teže prilagođava", objasnila je Vikica Krolo, liječnica obiteljske medicine.

Više o ovoj temi možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene