Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obećao da učitelji neće osjetiti smanjenje

Jovanović okrivio sindikate za smanjenje plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne želeći se konkretno osvrtati na komentar sindikalca Vilima Ribića prema kojemu je najavljeno smanjenje plaća u javnom sektoru 'prevara', ministar obrazovanja Željko Jovanović je rekao da su neodgovorni sindikati krivi za smanjenje.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović rekao je danas da učitelji i nastavnici neće osjetiti smanjenje plaća od tri posto, koje je uz rebalans proračuna najavljeno zaposlenima u javnim i državnim službama.

Pročitajte i ovo Prosvjed prosvjetara - 3 Borba za život ''Uredba o plaćama nije pravedna'', upozoravaju prosvjetari, ali odgovor Vlade neće im se svidjeti Slika nije dostupna 'Laže li aga sultana?' Ribić: Sindikati su sporazum potpisali iz straha od fijaska štrajka

>> Mrsić: Sindikati se nisu htjeli odreći dodataka pa smo odlučili smanjiti plaće

Ono što je premijer stalno ponavljao, da će učitelji i nastavnici uvijek biti na prvom mjestu, to se sada pokazuje unatoč problemima koje imamo s proračunom i potrebi dodatne štednje, istaknuo je Jovanović, dodavši da učitelji i nastavnici neće biti oštećeni.

Jovanović nije želio komentirati izjave Vilima Ribića, predsjednika Matice hrvatskih sindikata, da je riječ o prevari Vlade, rekavši kako su ti sindikati "odgovornost prema obrazovnoj vertikali pokazali u pregovorima kada su odbili potpisivanje ugovora" zbog čega je došlo do smanjenja plaća.

Najavio je da će se uredbom koju pripremaju, s drugačijim koeficijentima plaća, spriječiti dosadašnja uravnilovka i omogućiti da se vrednuje rad, da mentori i savjetnici imaju veću plaću od početnika, odnosno onih koji to nisu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene