Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nazvao ga redikulom

VIDEO Joras uvjerava: Mesić mi je morao platiti 4.000 eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverzni borac za slovensku granicu Joško Joras za slovensku televiziju Pop TV izjavio je kako je naplatio odštetu od bivšeg predsjednika Mesića u iznosu od 2.000 eura i isto toliko kamata. Bivši predsjednik Mesić suzdržao se od komentara dok njegov odvjetnik kaže - kako sumnja u istinitost Jorasovih riječi.

'Ovo što jedan čovjek radi ja sam ga nazvao čudak, ako ga to smeta - evo ja mislim da on nije čudak', rekao je 2004. bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. 'I ne samo čudak nego i redikul u nečijoj funkciji', to su Mesićeve riječi zbog kojih je Joško Joras naplatio, uvjerava, odštetu od bivšeg predsjednika u iznosu od 2.000 eura i to ovrhom.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Priču donosi slovenski Pop TV. Joras uvjerava kako je dobio i 2.080 eura kamata. Službenu odluku još nije vidio. 'Primijetio sam, da je došlo do odbijanja nekih stvari, međutim oni su donijeli neku odluku za koju ja nisam znao i svejedno mi isplatili novac na račun', kaže Joras.

Mesić mora platiti 2.000 eura Jošku Jorasu jer ga je nazvao 'redikulom'

O odluci suda Joras je saznao, kaže za Pop TV, tek kada je dobio za platiti sudsku pristojbu od 275 kuna. Ljutit je jer su mu prošli svi rokovi za žalbu jer zbog duševnih boli koje mu je nanio Mesić htio 21 tisuća eura. Za sve mu je opet kriva hrvatska politika. 'Mislim, da u ovoj priči hrvatska politika ne želi priznati da su 20 godina griješili', kaže Joras.

A na sve Stjepan Mesić kratko poručuje: 'Pitajte mog odvjetnika.'

Odvjetnik Veljko Miljević tvrdi da drugostupanjsko rješenje suda nije vidio. 'Ja sumnjam! Da je slučajno gospodin Joško Joras dostavio uplatnicu ili nalog kojim se dostavljaju ili plijene određena sredstva sa računa Stjepana Mesića tada bi vam ja u 30 sekundi znao reći decidirani odgovor, je li je to tako ili nije tako. Ovako ja izražavam svoju skepsu da su prisilno naplaćena ta sredstva', rekao je Miljević za Dnevnik Nove TV.

Mesić je svih ovih godina negirao presudu slovenskog suda u Kopru koji ga, kaže, nikad nije ni pozvao da da iskaz. Jorasa je redikulom nazvao 2004. u Hrvatskoj i za to je, smatra Mesić, trebao biti nadležan hrvatski sud. A za svoje izjave uvijek je govorio da su 'slikovito izražavanje'.

Joško Joras godinama provocira. Ne priznaje činjenicu da njegova kuća pripada katastarskoj čestici Buje. Nije priznavao hrvatski granični prijelaz. Kupuje isključivo slovenske proizvode. Ne želi imati ni hrvatski telefon.

Svađao se s hrvatskom policijom, postavljao na kuću transparente, vukao žardinjere. Bivši predsjednik Mesić svojedobno mu je poručio - ako mu se ne sviđa u Hrvatskoj, neka proda kuću i odseli u Sloveniju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene