Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravomoćna presuda

Mesić mora platiti 2.000 eura Jošku Jorasu jer ga je nazvao 'redikulom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića slovenski sud u Kopru pravomoćnom je presudom osudio na plaćanje odštete od 2000 eura Jošku Jorasu, jer ga je 2004. godine nazvao nazvao 'redikulom u funkciji drugih'.

Presudu je potvrdio Joras za Slovensku tiskovnu agenciju STA. Joras, koji stanuje u naselju Mlinima u istarskoj općini Buje, u slovenskim se medijima dugo nazivao "borcem za granicu" jer osporava hrvatski suverenitet u svome selu budući tvrdi da je to sporno područje jer još nema međudržavnog ugovora o granici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neobičan potez Zbog njih su propadali brakovi: Talijansko ministarstvo donijelo novu odluku Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

>> Kontroverzni Joško Joras porezao radnika kosilicom!

Slovenska agencija objavila je da je sud u Kopru Mesića osudio zbog "povrede dostojanstva, časti i dobrog imena", kako je to Joras i tražio u svojoj privatnoj tužbi kojom je zahtijevao 31.000 eura odštete. STA podsjeća da je tadašnji predsjednik Republike Hrvatske Mesić 2004. godine, kad je u godini slovenskih parlamentarnih izbora Joras na granici izazvao incident zatvaranjem prijelaza gredom, rekao da je nedopustivo da netko zatvara ceste i seli dio teritorija jedne države u drugu.

STA navodi da joj je savjetnik u Mesićevu uredu Tomislav Jakić potvrdio da je Mesić upoznat s presudom i da će se žaliti Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Uz to, on osporava nadležnost slovenskog suda za taj slučaj jer je hrvatski državljanin i jer je sporne izjave dao u Hrvatskoj. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene