Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubili Južni tok

Josipović: Vrijeme je da se zapitamo gdje smo pogriješili s ruskim investitorima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović komentirao je vijest o odluci gazproma da tranzitni pravac Južnog toka ne ide kroz Hrvatsku.

Predsjednik je izjavio u povodu odustajanja ruske tvrtke za proizvodnju plina Gazprom da trasa plinovoda Južni tok ide kroz Hrvatsku, kako mu je žao što nismo ojačali gospodarske veze s Rusijom, dodavši kako je vrijeme da se zapitamo gdje smo pogriješili.

Pročitajte i ovo Gazprom obustava na tjedan dana Problemi s plinom u Kini? Gazprom privremeno obustavlja isporuku Plin u Hrvatskoj - Ilustracija - 1 POSLJEDICE BLOKADE U Njemačku preko Ukrajine stiglo za četvrtinu manje ruskog plina: "Pomno pratimo situaciju, a prati je i krizni tim za plin"

"U proteklim smo godinama više puta imali krivu i lošu poziciju u odnosu na ruske investitore pa je to sasvim sigurno cijena koju plaćamo", rekao je Josipović novinarima u stanci Nacionalnog foruma "Ideje i projekti za europsku Hrvatsku", koji se danas održava u Hrvatskom državnom arhivu.

>> Južni tok definitivno zaobilazi Hrvatsku, možda dobijemo tek manji ogranak

Ruska tvrtka za proizvodnju plina Gazprom potpisala je u srijedu s Mađarskom ugovor o gradnji zajedničkog projekta plinovoda Južni tok kroz tu zemlju, čime je potvrđeno da glavna ruta neće ići kroz Hrvatsku. Zamjenik predsjednika uprave Gazproma Aleksander Medvedev potpisao je taj ugovor s Csabom Bajijem, predsjednikom i glavnim direktorom mađarske plinske kompanije MVM, objavio je Gazprom.

Na upite novinara predsjednik Josipović nije danas želio komentirati što očekuje od presude Žalbenog vijeća Haaškog suda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, koja je najavljena za 16. studenoga poručivši kratko: "Ne bih nagađao. Strpit ćemo se i čut ćemo kakva je presuda Haaškog suda". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene