Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik u Afganistanu

Josipović posjetio hrvatske vojnike u Mazar i-Šarifu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović posjetio je pripadnike hrvatskog 16. kontingenta u vojnoj bazi Marmal u Mazar-i-Šarifu u Afganistanu.

Josipović, koji boravi u službenom posjetu Afganistanu, u vojnu je bazu koja je u zračnoj luci sletio vojnim zrakoplovom C-160.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Porast napada Afganistan: Vojnik međunarodnih snaga ubijen u napadu 'iznutra' Slika nije dostupna ISAF-ov helikopter Afganistan: Najmanje 15 poginulih pri padu helikoptera

Predsjednik Josipović se potom susreo sa zamjenikom zapovjednika regionalnog zapovjedništva Sjever međunarodne misije ISAF-a koju predvodi NATO američkim generalom Seanom Mulhollandom.

>> Josipović: Hrvatska spremna pomagati Afganistanu

Nakon toga Josipović je izvršio smotru hrvatskih vojnika a potom zapalio svijeću na spomen obilježje poginulim vojnicima ISAF-a u vojnoj bazi Marmal. Posjet bazi završio je druženjem s hrvatskim vojnicima.

U misiji ISAF trenutačno sudjeluje 334 hrvatskih vojnika, a Hrvatski je sabor donio odluku o sudjelovanju u 2011. i 2012. do 350 vojnika.

Josipović je prvi hrvatski predsjednik koji posjećuje Afganistan i hrvatske vojnike koji se tamo nalaze u mirovnoj misiji.



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene