Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijem u Gliptoteci

Josipović posjet Predsjedništva BiH ocijenio izvrsnim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u utorak je dvodnevni posjet Predsjedništva BiH ocijenio jednim od izvrsnih međudržavnih posjeta.

Josipović je ocjenu iznio u kratkom govoru tijekom prijema za 400-tinjak uglednika iz svijeta kulture, zabave, znanosti, politike i gospodarstva Hrvatske i BiH održanog u zagrebačkoj Gliptoteci. 'Nakon dvodnevnog boravka najvišeg političkog izaslanstva BiH u Zagrebu mogu reći da je ovo bio jedan od izvrsnih međudržavnih posjeta', rekao je Josipović u prigodnom govoru kojim je otvorio skup u Gliptoteci.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Hrvatski predsjednik kazao je kako je posjet Predsjedništva BiH potvrdio dobre odnose između dviju zemalja i dodao kako 'smo ovdje večeras da bismo obilježili taj uspješni posjet i da ubuduće prepoznamo sve što nas povezuje'. Josipović je ustvrdio kako ljude s obje strane tisuću kilometara duge granice povezuje toliko toga da Hrvatska bližeg susjeda od BiH nema.

'Iskoristimo ovu večer - obnovimo stara i stvorimo nova prijateljstva i zaželimo BiH i Hrvatskoj dobru i uspješnu europsku budućnost', kazao je na kraju kratkog govora Josipović. Predsjedatelj Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izrazio je zadovoljstvo dvodnevnim vrlo uspješnim posjetom.

>> Kosor i Josipović zadovoljni susretom s članovima Predsjedništva BiH

'Posjet je bio vrlo uspješan jer smo jučer i danas u Zagrebu osjetili prijateljstvo i želju za dobrom suradnjom dvaju susjeda te smo dobili obećanje da ćemo dobiti potporu na putu prema EU i da će se riješiti sporna pitanja, i osjetili da to ovdje stvarno žele', rekao je Radmanović. Predsjedatelj Predsjedništva BiH rekao je da tijekom dva dana jedino nisu imali priliku upoznati sportski, kulturni i znanstveni Zagreb, za što su priliku dobili večeras, te se na tome zahvalio. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene