Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak na vrhu

Josipović najavio prvo izvješće o padu MIG-ova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće za obranu dalo je rok od 60 dana da se razmotri mogućnost obnove borbenih zrakoplova MIG 21.

Vijeće je poduprlo izgradnju ophodnih brodova, po modelu 1+3, te razgovaralo o smanjenju zapovjednog kadra u odnosu na broj vojnika u skladu s NATO standardom i strategijom obrane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvostupanjska presuda 81 godina zatvora četvorici bivših pripadnika HVO-a Slika nije dostupna Obnova postupka za bivšeg pripadnika HVO-a?

>> 'Nije se odradilo sve što se trebalo, jer vjerojatno vojska zna što se dogodilo'

Istraga o padu dvaju borbenih zrakoplova dobro napreduje i vjerojatno ćemo za koji dan imati prvo izvješće, izvijestio je novinare nakon danas održane sjednice Vijeća predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović u svome uredu.

Predsjednica vlade Jadranka Kosor koja je također nazočila sjednici Vijeća za obranu rekla je da su razmatrali strateške dokumente nacionalne sigurnosti i obrane.

Potvrdila je da su razgovarali i o proračunu MORH-a i OS za 2011., napominjući da je zajedno s potpredsjednikom vlade i ministrom financija Ivanom Šukerom dodatno obrazložila okvire i smjernice proračuna za iduće godine te saborske odluke, na vladin prijedlog, da se ne povećavaju proračunski rashodi. U te se okvire stoga mora uklopiti i proračun Ministarstva obrane, istaknula je, među ostalim, Kosor. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene