Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozdravlja odluku NO

Josipović: INA treba biti hrvatska strateška i regionalno jaka tvrtka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao je danas u Osijeku da se INA treba razvijati kao strateška hrvatska tvrtka, koja mora biti i regionalno važna i jaka, te je pozdravio odluku Nadzornog odbora INA-e prema kojoj se za sada ne bi gasila sisačka rafinerija.

Nadzorni odbor INA-e jučer je, naime, pozvao Upravu da finalizira strategiju rafinerijskog poslovanja i cjelokupnu strategiju kompanije u najboljem poslovnom interesu INA-e.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavljen je i alkotest Vlasnik kafića u čiju se terasu zabio Josipović: "Šteta je 4000 eura, a najviše mi je žao studentica" Slika nije dostupna LAKŠA PROMETNA NESREĆA Ivo Josipović zabio se autom u ogradu kafića u centru Zagreba

U daljnjim pregovorima, bez obzira na poteškoće i razmimoilaženja, treba poći od koncepta INA-e, kao strateške hrvatske tvrtke, koja mora biti regionalno važna i jaka, izjavio je Josipović nakon otvorenja osječkog Jesenskog sajma, zamoljen da komentira odluku Nadzornog odbora.

Istaknuo je kako je to dobra i mudra odluka, koju pozdravlja.

Predložio bih onima koji pregovaraju da pogledaju u budućnost i da se dogovore što INA treba biti, u interesu oba velika dioničara. Treba vidjeti koji su razvojni potencijali, kako širiti i jačati INA-u, to je interes MOL-a, ali i hrvatske države, poručio je predsjednik Josipović te pozvao pregovarače da ne gube strpljenje i učine sve kako bi INA bila uspješna i jaka korporacija.

Donijeli privremenu odluku o rafineriji: Evo kakvu

Komentirajući, na novinarski upit, strategiju razvoja javne uprave, koja ne predviđa smanjenje broja županija i općina, a otpuštanja predviđa tek od 2020. godine, kazao je da se zalaže za radikalnu reformu, koja će Hrvatsku učiniti visoko decentraliziranom, ali i jedinstvenom državom.

Po Josipovićevom mišljenju Hrvatska se mora regionalizirati, na pet do osam regija, koje moraju preuzeti puno više poslova i zadaća, ali i s puno više sredstava za lokalnu samoupravu.

Dodao je kako smatra da takvu reformu treba riješiti promjenom Ustava, i da će takvu promjenu predložiti Hrvatskom saboru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene