Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na otvaranju sajma

Josipović Mamiću: Nogomet je jedno, namještanje utakmica drugo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na otvaranju 13. Osječkog jesenskog sajma Predsjednik Ivo Josipović naglasio je kako treba reći 'ne' mafiji i to na svim razinama, od Vlade do jedinica lokalne samouprave.

Predsjednik se osvrnuo i na izjavu Zdravka Mamića, kako ne zna o čemu priča, kad je riječ o nogometu i mafiji. 'Ja nisam govorio o nogometu. Govorio sam o kaznenom pravu, govorio sam o kriminalu i mafiji, ne o nogometu. Nogomet je jedno, a namještanje utakmica, neplaćanje poreza, neredi na terenima su nešto drugo. To nije nogomet. Evo, tako da sam ipak znao što sam govorio', rekao je predsjednik Ivo Josipović.

Pročitajte i ovo Takeshi Ebisawa Pripremali se godinama Japanski mafijaški bos pao u velikoj akciji, njegova smrtonosna pošiljka mogla je promijeniti svijet: "Jezivo je zamisliti posljedice..." Sara i Bob Bull Okomili se na njega Milijarder otkrio da je drugi put bankrotirao: "Na monstruozan način upao sam u dugove od 850 milijuna eura"

'Hrvatsku treba oduzeti mafijašima i raditi na stvaranju boljih gospodarskih, kulturnih i svih ostalih uvjeta. Nužne su reforme koje će probuditi optimizam i koje će omogućiti da se poštenim radom osiguraju dostojanstveni uvjeti života, te da se rad mora platiti, a ne da poput radnica Kamenskog rade bez plaće. Važno je da država osigura svima jednake uvjete', rekao je Josipović naglasivši kako se samo na taj način mogu osigurati uvjeti gospodarstvenicima za rad.

Inače, na Osječkom jesenskom sajmu izlaže 150 proizvođača poljoprivredne opreme i agrara te prehrambenih proizvoda. Uz izlagače iz Hrvatske, u Osijeku izlažu i izlagači iz Mađarske i Srbije.

Sajam se održava na 5000 četvornih metara zatvorenog i 2000 četvornih metara unutarnjeg prostora, a u naredna četiri dana na sajmu održavati i niz pratećih manifestacija, poput ocjenjivanja meda, te izložba inovacija Budi uzor. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene