Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Matić najavljuje promjene

Rojs prima mirovinu u Hrvatskoj i u BiH za isti ratni put. Hoće li biti kazneno gonjen?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar hrvatskih branitelja i njegov BiH kolega odlučili su stati na kraj onima koji za isti ratni put mirovinu primaju i u Hrvatskoj i u BiH.

'Očekujem da će se takva nepravda otkloniti jer svatko može primati samo jednu mirovinu', rekao je predsjednik Ivo Josipović novinarima u Karlovcu nakon svečanog primanja u Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj općini u povodu proslave pravoslavnog Božića.

General Ljubo Ćesić Rojs i desetak generala godinama primaju mirovine i od Hrvatske i od BiH. Kako su neki visoki časnici istodobno mogli biti u dvije vojske, steći činove u dvije vojne formacije, a zatim i povlaštene mirovine, istražit će ministarstva branitelja Republike Hrvatske i Federacije BiH, o čemu su se, po pisanju medija, dogovorili ministri dviju država.

Pročitajte i ovo Ljubo Ćesić Rojs odlučio biti na listi dijaspore Tko je jamio? Rojs se odlučio aktivirati i ići kontra HDZ-a: "Ukrali bi Bogu nogu'' Ivo Josipović, bivši predsjednik "Nisam optimist" Josipović o sukobu predsjednika i premijera: "Ne bi trebali zajedno tulumariti, ali bi se morali dogovoriti o važnim pitanjima"

'Sveukupno imam 8,5 tisuća kuna.Neka nađu rješenja ako je nešto nelegalno neka mi oduzmu i jednu i drugu mirovinu. Nemam nikakve privilegije ni besplatnu cestarinu ni ništa', rekao je Rojs.

>> Matić: Nema revizije invalidskih mirovina pripadnika HVO-a

Dvostruke mirovine bile su tema nedavnog sastanka ministra Matića s njegovim BiH kolegom Zukanom Helezom. Dogovorena je razmjena dokumentacije i provjera popisa. ''Kad razmjenimo i utvrdimo vidjet ćemo pravu situaciju i sukladno tome povući odgovarajuće mjere', rekao je tada Matić, a njegov kolega Helez rekao je kako svi oni koji imaju penzije i u Hrvatskoj i u BiH bit će izuzeti iz prava ovdje i bit će pokrenut kazneni postupak protiv njih.

Ante Prkačin ima dva generalska čina, Onaj HV-a i Armije BiH. Kaže da mu nije palo na pamet zatražiti ni jednu mirovinu jer je obrana domovine pitanje časti. 'Očekivati od onog tko nije imao obraza tko se toliko trudio.Nije to bilo lako i jednostavno doći do tih dvojnih invalidnina raznih papira i dokumentacije. Nije bilo zgodno ni po šalterima nositi takvu dokumentaciju. Onaj tko je bio spreman to napraviti od takvog očekivati da se odrekne jedne mirovine to je iluzija', smatra Prkačin.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene