Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmišljena afera?

Josipa Rimac: 'Ja sam žrtva političkog progona'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv Josipe Rimac. Sumnja se da je dio imovine stekla na nezakonit način.

Policija je podigla kaznenu prijavu protiv HDZ-ove gradonačelnice Knina, Josipe Rimac. Sumnja se da je, kao privatna osoba, na nezakonit način došla u posjed određene imovine. Rimac je za Novu TV rekla kako je žrtva političkog progona.

Pročitajte i ovo Policija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća kod Siska: Poginula jedna osoba Razbijeno staklo na automobilu parkiranom kod groblja Markovo polje Oglasila se i policija Građanima provaljuju u automobile dok obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih: "Dok smo palili svijeću, začuo se..."

Kazneno prijavljena kninska gradonačelnica Josipa Rimac?

'Sve što stoji u mojoj poreznoj kartici, stojim iza toga. Ono što mogu reći je da je porezni nadzor obavljen, da u zapisniku stoji da nema nesrazmjera u imovini te kako je Istraga u tijeku', rekla je gradonačelnica Knina, Josipa Rimac.

Kaznena prijava stigla je nakon što je u kninskoj gradskoj upravi 5. ožujka boravio PN USKOK na temelju anonimne prijave. Češljala se dokumentacija o prodaji zemljišta, ali i njezina imovina.

Upitana je li joj imovina veća ili pak je ostala ista od ulaska u politiku, Rimac je rekla kako joj je imovina ipak veća, no kako se radi o dijelu imovine njezina supruga.

'Radi se o darovnom ugovoru hrvatskom branitelju na području posebne državne skrbi, a to je darovni ugovor stečen 2009. uz suglasnost DORH-a', rekla je Rimac.

Kaznenu prijavu njezin odvjetnik još nije vidio. 

'Gospođa Rimac nije došla u posjed nikakve imovine na nezakonit način. Vezano za ono što se govori o nekakvom stečenoj imovini koja nema veze sa radnim mjestom, koliko ja znam, to sve ne bi bilo točno', kazao je odvjetnik Josipe Rimac, Željko Gulišija.

USKOK iznenadio gradonačelnicu Knina: 'Uzeli su dokumentaciju'

O kaznenoj prijavi iz MUP-a tek šturi odgovor. 'Sukladno pozitivnim pravnim propisima na snazi u RH, nismo u mogućnosti dostavljati podatke o mjerama koje je policija poduzela protiv osoba koje navodite', stigao je odgovor iz MUP-a.

Policija je prijavu podnijela DORH-u koji bi trebao pokrenuti istragu. 

'Povodom Vašeg upita obavještavamo Vas da o predmetima na kojima se radi, sukladno zakonskim odredbama, ne možemo govoriti', odgovor je koji je stigao iz USKOK-a.

Šef HDZ-a, Tomislav Karamarko pak sumnja na politički proces. 'Očito je da se treba stvoriti nova afera', rekao je te nastavio 'baš danas je trebalo nekog izmisliti, taj famozni policijski USKOK. Nadam se da će odvjetništvo ponašati u skladu sa zakonom, prema tome kraj silnog broja njihovh afera očito treba stvorit opet neku HDZ-ovu aferu. Naravno neće im uspjeti.'

'Mislim da represivni aprat djeluje politički', kazala je Rimac, a na pitanje smatra li se žrtvom političkog progona zbog toga što se nalazi s druge strane, Rimac je odgovorila kako se apsolutno slaže s tim tvrdnjama.

Sada je na potezu USKOK.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene