Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnjivi poslovi

Afera Karlovačka banka: Josip Paladino - od svjedoka do osumnjičenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je proširio istragu u aferi Karlovačka banka. Novi osumnjičenik je poznati hrvatski neurokirurg, Josip Paladino. USKOK ga sumnjiči da je s članovima obitelji Šola oštetio banku za više od 25 milijuna kuna.

Josip Paladino osumnjičen je zbog poslova koje je njegova tvrtka Clarus Primus imala s Karlovačkom bankom te Sandijem Šolom i njegovom majkom Marijom. Sumnjaju da je ta poslovna suradnja imala cilj sredstvima Karlovačke banke osigurati novac za obiteljski biznis obitelji Šola. Informaciju o proširenju istrage potvrdili su nam odvjetnici prvosumnjičene Marije Šole.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrdio Županijski sud KARLOVAČKA BANKA Optižnica protiv Marije Šole i njenih sinova Slika nije dostupna Slučaj Karlovačka banka USKOK podignuo optužnicu protiv Marije Šole, neurokirurga Paladina i još pet osoba

'Najnovije je da smo mi odvjetnici i naša klijentica Marija Šola dobili nalog o proširenju istrage. O sadržaju istog ne mogu govoriti.Isto tako i otvorena je istraga protiv još jedne osobe', rekao je Branko Šerić, odvjetnik Marije Šole.

>> Sandiju Šoli i ostalima određen jednomjesečni istražni zatvor

Istražitelje zanimaju krediti koje je Karlovačka banka odobravala Paladionovoj tvrtki. Poput onog za kupovinu zemljišta u poduzetničkoj zoni Mlaka - Rakovec. Paladino je novac za kupnju tog zemljišta dobio od Partner banke na čijem je čelu bila Marija Šola te od Kalovačke banke koju je vodio Sandi Šola. Krediti od 4,5 milijuna kuna kod Partner banke i 13,8 milijuna kuna kod Kabe odobreni su mu za izgradnju privatne bolnice.Od izgradnje se odustalo pa je ostala sumnja da se novac ustvari izvlačio za nove projekte.

Josip Paladino već je dao iskaz kao svjedok u aferi Karlovačka banka. U međuvremenu je od svjedoka postao osumnjičenik pa će u tom svojstvu biti uskoro saslušan ovdje u sjedištu USKOK-a. Obitelj Šola u pritvoru je od 11 travnja. Proširena istraga uskoro će rezultirati novim ispitivanjem u USKOK-u. 'Tako da će u toku sedam dana svi biti saslušani', kaže Šerić.

Paladino više nije predsjednik Nadzornog odbora Hajduka

Josip Paladino od ponedjeljak više nije predsjednik Nadzornog odbora Hajduka, stoji na web-stranici splitskog kluba. U priopćenju zamjenice predsjednika Nadzornog odbora Hajduka Branke Ramljak navodi se da Paladino podnosi ostavku "zbog osobnih razloga, a s željom da rad Hajduka ne bude ničim opterećen".

Paladinov status člana Nadzornog odbora stavljen je u stanje mirovanja, a sve ostale odluke Nadzornog odbora bit će definirane na sljedećoj sjednici, stoji na web-stranici.

Nakon što je prvo bio svjedok u aferi Karlovačka banka , ugledni neurokirurg prof. dr. Josip Paladino u međuvremenu je i sam postao osumnjičenik zbog poslova koje je njegova tvrtka Clarus Primus d.o.o. imala s tom bankom, te sa suosumnjičenima Sandijem Šolom i njegovom majkom Marijom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene