Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost od utjecanja na svjedoke

Sandiju Šoli i ostalima određen jednomjesečni istražni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dežurna istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda odredila je jednomjesečni istražni zatvor za svih osmero uhićenih zbog sumnji u malverzacije u Karlovačkoj banci.

Svih osmero osumnjičenih u slučaju malverzacija u Karlovačkoj banci sljedećih će mjesec dana zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke provesti iza rešetaka. Odluka je to sutkinje zagrebačkog Županijskog suda Erne Dražančić, koja im je odredila istražni zatvor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon tri mjeseca pritvora Afera Karlovačka banka: Marija Šola i sinovi pušteni iz Remetinca! Slika nije dostupna Izvlačenje milijuna iz Karlovačke banke USKOK ispituje Šole o suradnji s Paladinovom tvrtkom

Odbacila je zahtjev USKOK-a da im istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

>> 'Klijenti ne bi trebali biti zabrinuti'

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza i donedavni direktor Karlovačke banke Sandi Šola jutros je na ispitivanju u USKOK-u odbacio sve sumnje da je sudjelovao u izvlačenju novca iz te banke, u kojoj s drugim članovima obitelji ima većinski paket dionica.

Šolin odvjetnik Ante Madunić kazao je da je njegov branjenik u sjedištu USKOK-a iznio obranu i porekao sve što mu se stavlja na teret.

Prvoosumnjičena za prelijevanje novca Karlovačke banke u privatne tvrtke je Šolina majka Marija, u poslovnim krugovima poznata kao direktorica i stečajna upraviteljica više tvrtki.

Ona je, prema USKOK-ovim sumnjama, u kriminalnu grupu povezala svoje sinove Sandija, Petra i Tomislava Šolu, bivšeg predsjednika uprave Dalekovoda Luku Miličića, direktora Sektora kreditno-garantnih poslova banke Karlovačke banke Josipa Kovača, bivšu članicu uprave te banke Marijanu Trpčić Reškovac i poduzetnika Dragu Brekala.

Novcem Karlovačke banke navodno su financirali poslovanje tvrtki koje su prethodno osnovali ili preuzimali čime su, po tvrdnjama USKOK-a, počinili više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti kojima su banku oštetili uz najmanje 37,5 milijuna kuna i još jednu tvrtku za 46,9 milijuna kuna. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene