Obavijesti Video Pretražite Navigacija
23 godine parlamentarizma

Josip Leko: Sabor odigrao najznačajniju ulogu za Hrvatsku budućnost i sadašnjost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor slavi 23 godine, a povodom sjećanja na 30. svibnja 1990.g. kad je konstituiran prvi višestranački Sabor, predsjednik našeg Parlamenta Josip Leko na svečanom će prijemu ugostiti uglednike iz političkog i javnog života, te diplomatski zbor.

Predsjednik Sabora Josip Leko ovom je svečanom prigodom rekao kako je Sabor u hrvatskoj državi odigrao najznačajniju ulogu 'u odlučivanju i promišljanju hrvatske budućnosti i sadašnjosti'.

Pročitajte i ovo Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

>>Leko: Ima zastupnika koji ne rade i kažu da ne rade, a opet dobiju novi mandat

Na svečanosti će sudjelovati i predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Vlade RH Zoran Milanović. Sabor će tako obilježiti 23 godine hrvatskog parlamentarizma prisjećajući se 30. svibnja 1990. kada je konstituiran prvi višestranački Sabor.

Tada je za predsjednika Republike izabran Franjo Tuđman, za predsjednika Vlade Stjepan Mesić, a za predsjednika Sabora Žarko Domljan, koji je tu funkciju obnašao do 7. rujna 1992.g.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene