Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške optužbe

O 'pokradenim' mandatima: Takve izjave ruše demokratski imidž Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josip Leko komentirao je navode Tomislava Karamarka da je HDZ pokraden za nekoliko mandata.

Novinari su Josipa Leku zamolili da komentira izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da postoje indicije da su pokradeni za pet ili šest mandata tijekom parlamentarnih izbora koji su doržani 8. studenog, i da će to ispitati.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Takve su izjave loše i ruše demokratski imidž Hrvatske, zaključio je Leko.

Podsjetimo, Karamarko je sinoć u Imotskom rekao da ima inidicija o krađi glasova. 'Ima indicija da smo pokradeni u izbornoj noći za 5-6 mandata. Ispitat ćemo to. Na sve su bili spremni da se ne vratimo na vlast', rekao je Karamarko.

Podsjetimo, na parlamentarnim izborima koji su održani u studenom prošle godine, Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om dobila je 59 zastupničkih madnata, koalicija Hrvatska raste predvođena SDP-om 56, MOST 19, IDS 3, Živi zid 1, HDSSB 2, Bandić Milan 2, Uspješna Hrvatska 1.

Nakon pregovora s Mostim, HDZ je dogovorio da premijer bude Tihomir Orešković, a Vlada koju je sastavio potvrđena je u Saboru u petak kasno navečer s 83 zastupnička glasa.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene