Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sabor

Leko: 'Građani od nas očekuju hitne mjere koje će zemlju izvući iz krize'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko u pozdravnom govoru na svečanom prijemu u povodu Dana Hrvatskoga sabora podsjetio je da je uspostavom višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine započela izgradnja moderne hrvatske države utemeljene na vrijednostima parlamentarne demokracije.

Naveo je da su u Saboru donesene glavne političke odluke koje su odredile budućnost Hrvatske - 1990. godine prvi demokratski Ustav te 1991. godine Ustavna odluka o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i Odluka o raskidu državno-pravnih sveza sa SFRJ.

Pročitajte i ovo Sabornica izvješće DIP-a Samo jedan mlađi od 30: Objavljeno tko su najmlađi i najstariji izabrani zastupnici i zastupnice Ivana Kekin, saborska zastupnica (Možemo) Borba za vlast Ljevica smislila novi plan za rušenje HDZ-a: Prvo je potrebno konstituirati Sabor

„Usprkos ratnom stanju, i nametnutom međunarodnom embargu, teškoj humanitarnoj krizi zbog niza opkoljenih gradova te velikog broja izbjeglica i prognanika, Hrvatska – a to znači u prvom redu njezini građani koji su stali u obranu zemlje – ta ujedinjena, i zato snažna Hrvatska ni u jednom trenutku nije pokleknula niti skrenula sa zacrtanog puta izgradnje demokratskog društva“ – naglasio je Leko.

Posebno je zahvalio hrvatskim braniteljima ocijenivši da su oni iznijeli najveću žrtvu u borbi za neovisnu, slobodnu, demokratsku i europsku Hrvatsku.

Veselo u Saboru: 'Zanimljivi su ovi zastupnici koji imaju oči natrag'

Leko je rekao da je Hrvatski sabor i dalje glavni čuvar nacionalnih interesa i da se danas njegova uloga ne smije umanjiti. Pozvao je na nacionalni konsenzus oko načina izlaska iz krize.

„Posljedice ove današnje dugotrajne krize naročito snažno osjeća Hrvatska. Zbog toga hrvatski građani od nas očekuju i s punim pravom zahtijevaju vrlo konkretne i hitne mjere koje će ovu zemlju konačno izvući iz krize i pokrenuti njezin razvoj i usmjeriti je ka prosperitetnoj budućnosti“ – rekao je Leko i pozvao hrvatske dužnosnike da u ovim teškim vremenima zanemare osobne interese te da im prioritet bude dobrobit hrvatskih građana. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene