Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poriče krivnju

Boljkovac se očitovao o optužnici: Ne osjećam se krivim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josip Boljkovac na sudu je porekao optužbe koje ga terete za uhićenje i likvidacije iz 1945. godine.

Prvi hrvatski ministar unutarnjih poslova, 93-godišnji Josip Boljkovac,  na zagrebačkom Županijskom sudu se očitovao o optužnici koja ga tereti da je u svibnju 1945. kao šef karlovačkog Odjeljenja za zaštitu naroda (OZNA) naredio uhićenja i likvidaciju 21 civila s područja Duge Rese. Rekao je da se ne osjeća krivim.

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave

Boljkovac pred sudom zbog ubojstva civila 1945.

Njegov odvjetnik Anto Nobilo najavio je da će Boljkovac kao i do sada poreći nedjelo koje mu se stavlja na teret i podsjetio je da nema dokaza koji bi ga povezali sa zločinom nad civilima.

Na suđenju koje će voditi sudac Tomislav Juriša tvrdnje optužbe i obrane trebale bi se potkrijepiti iskazima 40-ak svjedoka. No, tek manji dio ispitat će se neposredno, dok će se u većini slučajeva čitati raniji iskazi iz istrage. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene