Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rok istekao u 10 sati

Još nema odgovora premijera na zahtjeve seljaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović još uvijek se nije očitovao o zahtjevima seljaka koje su predstavnici poljoprivrednika jučer predali u Banskim dvorima.

Predstavnici poljoprivrednika dali su premijeru Zoranu Milanoviću rok do danas u 10 sati da se očituje na njihove zahtjeve koje su jučer predali, potvrdio je predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem

"Kako je poznato, jučer su predstavnici seljačkih udruga uručili u zgradi Vlade u Zagrebu svoje zahtjeve i tražili očitovanje od premijera, no odgovora za sada nema“, izjavio je Pokrovac.

Dodao je da će se u 11 sati na sastanku čelnika udruga poljoprivrednika u Novoj Gradiški odlučiti o daljnjim koracima i sudbini dvotjednih seljačkih prosvjeda.

>>Seljaci predali zahtjeve: 'Izgubili smo bitke, ali ćemo rat ipak dobiti'

U svojim zahtjevima udruge traže isplatu preostalih poticaja, a riječ je, prema njihovim tvrdnjama, o iznosu od oko 700 milijuna kuna. Traže i veću otkupnu cijenu pšenice kao i ostavku ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine koji se, smatraju, ogriješio o zakonske odredbe o isplati potpora.

Pokrovac je potvrdio da će seljačke udruge, u slučaju da se njihovim zahtjevima ne udovolji, pravnu bitku za svoja prava nastaviti u Bruxellesu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene