Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema još proljeća

Još malo kiše, a onda opet SNIJEG!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste se već poveselili da nam ovih dana stiže proljeće, pričekajte malo. Naime, od četvrtka nas opet čeka zahladnjenje pa čak i snijeg.

Idućih dana očekujemo slično vrijeme kao što je bilo za vikend - oblačno i kišovito. U prvoj polovici tjedna bit će nešto svježije no što je to bilo krajem prošlog tjedna, a od četvrtka možemo ponovno očekivati osjetno zahladnjenje. Vrijeme će tako ponovno više nalikovati zimi nego proljeću. Iako bi nam mogli pomrsiti planove, takvi prodori u ovom razdoblju nisu neuobičajeni.

Pročitajte i ovo Nestabilno vrijeme Vremenska prognoza Očekuje nas poboljšanje vremena, no za jedan dio zemlje bit će upaljen crveni meteoalarm: Detalje otkriva meteorolog Čačić Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Jutros nas je dočekao većinom oblačan ili promjenjivo oblačan dan, povremeno s kišom, i to ponajprije na Jadranu, u gorju te u istočnoj Slavoniji. Pri tom na moru može biti i pljuskova s grmljavinom, a puhat će uglavnom slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u kopnenom području od 5 do 8, a na Jadranu između 9 i 13 stupnjeva.

Promjenjivo oblačno nastavit će se u unutrašnjosti i u drugom dijelu dana, ponegdje i dalje može pasti malo kiše, uglavnom na istoku. Vjetar slab, a najviša dnevna temperatura bit će između 11 i 15 stupnjeva.

>> Nikad kraja: Slijede nove tegobe!

I na Jadranu će biti promjenjivo, a u gorju većinom i oblačnije nego drugdje s povremenom kišom. Na višim nadmorskim visinama ponegdje su mogući susnježica i snijeg. Na moru i poslijepodne pokoji pljusak. Puhat će većinom slab jugozapadnjak, a temperatura će porasti barem do 12, mjestimice i 15 stupnjeva. Samo će u gorju biti nešto svježije.

Slično vrijeme očekuje i Dalmaciju. Promjenjivo do pretežno oblačno, mjestimice s kišom ili pljuskovima. Puhat će jugo i jugozapadnjak pri čemu će se u najtoplijem dijelu dana uglavnom mjeriti između 14 i 17 stupnjeva.

U naredna tri dana zadržat će se promjenjivo oblačno uz mjestimičnu kišu. Do sredine tjedna bit će i razmjerno toplo, a u četvrtak nas čeka jače naoblačenje i kiša, a uz zahladnjenje bit će i snijega, pogotovo u unutrašnjosti te u Gorskom kotaru i Lici.

Krajem srijede te u četvrtak jače će se naoblačiti i na obali, bit će vrlo nestabilno, lokalno će biti i pljuskova praćenih grmljavinom. Zapuhat će jako jugo, u četvrtak na sjevernom dijelu okrenut će na buru, a zatim će i na moru osjetno zahladnjeti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene