Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neredi na stadionu Partizana

Još jedan od šestorice splitskih huligana pušten iz zatvora u Srbiji

Huligani nakon derbija na Partizanovu stadionu (Foto: AFP)
Huligani nakon derbija na Partizanovu stadionu (Foto: AFP) Foto: Afp
Zbog nasilničkog ponašanja na stadionu Partizana u Beogradu polovicom prosinca prošle godine Damir Tovarović (38) iz Splita pušten je iz zatvora nekoliko dana prije isteka kazne.

Odlučio je tako upravitelj Kazneno-popravnog zatvora Sremska Mitrovica, a Tovarović, kako piše Slobodna Dalmacija u srijedu više nije bio na teritoriju Srbije u koju se ne može ni vratiti tijekom tri godine, koliko mu traje izgon određen u sklopu nagodbe koju je potpisao s Višim javnim tužiteljstvom u Beogradu.

Pročitajte i ovo Zastrašujuće scene nakon tučnjave navijača u Beogradu (Foto: AFP) SLIJEDI I ZABRANA ULASKA Dogovorili se s tužiteljstvom: Splitski huligani za nerede u Srbiji dobili do 6 mjeseci zatvora Zastrašujuće scene nakon tučnjave navijača u Beogradu (Foto: AFP) preokret u beogradu Šestorica Hrvata uhićenih zbog nereda na utakmici Partizan – Crvena zvezda priznat će krivnju?

U ponedjeljak će iz istog zatvora izići Jakov Podrug (24), koji se također nagodio na pet mjeseci zatvora kazne, ali i dvije godine duži izgon iz Srbije. Prije njih prvi se u Hrvatsku polovicom travnja vratio Ivan Ronald Mišković (19), najmlađi od šestorice Splićana uhićenih nakon nereda na beogradskom stadionu. Mišković je dobio kaznu od četiri mjeseca zatvora, što je odslužio u Sremskoj Mitrovici do kraja, i petogodišnji izgon.

Tovarović, inženjer brodarstva i poznati MMA borac, najdulje je pregovarao i nije htio prihvatiti nagodbu sa srpskim tužiteljstvom, koja im je ponuđena u siječnju ove godine. Sporno je bilo što nagodba s tužiteljstvom podrazumijeva priznanje krivnje za nasilničko ponašanje na stadionu i osuđujuću presudu. Budući da Tovarović do sada nije imao nikakav dosje te nije bilo dokaza da je sudjelovao u tučnjavi na stadionu, jer se na snimci vidi jedino kako ga napušta preko tribina, odbijao je potpisati priznanje krivnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene