Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanovićevi iz sela Bila

Ruža iz Livna: Zoran Milanović nam dođe kao rod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sarajevski mediji koji se opširno bave posjetom hrvatskog premijera Zorana Milanovića BiH, otišli su korak dalje.

Dnevni Avaz tvrdi - Milanović je Bosanac piše da Milanovićevi preci dolaze iz sela Bila u BiH, odakle su otišli u sinjsku krajinu. 'Svi mi Milanovići smo uglavnom rodbina pa nam tako i on dođe daljnji rod', kaže Ruža Milanović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Dno ljestvice Milanović pokušao objasniti izjavu o Bugarima: "Mora netko biti zadnji" Predsjednik Zoran Milanović Borba za saborsku većinu Milanović se obrušio na Plenkovića: "On ima velik problem. Znoji se i treba se znojiti"

>> SDP BIH bojkotirao Milanovića: 'U njegovom posjetu previše nacionalnog'

>> Josipović: Milanovićev odlazak u BiH važan je događaj

Prema crkvenim knjigama Milanovići su u sinjsku krajinu došli iz Livna još 1687. godine na poziv Venecije, koja je tada vladala Dalmacijom. Očito gospođa Ruža pamti sve do 17. stoljeća.

Zoran Milanović je u međuvremenu u posjetu Širokom Brijegu. On je ujedno i prvi hrvatski premijer koji je došao u posjet Širokom Brijegu.

Kava i novine jutarnji su rituali Širokog brijega. No ne priča se o košarci u čemu je taj grad jak. Prati se i analizira što Milanović donosi u BiH. Posjet premijera u tom gradiću zapadne Hercegovine svi su ozbiljno shvatili. Središte općine blokirani, no dosta je znatiželjnika. A općina se uređuje do zadnje minute.

Premijer koji nakon osam godina jedne politike dolazi u BiH s drugačijim porukama. Nema tutorstva nema skupljanja glasova njegova je politika.Nema tutorstva nema skupljanja glasova njegova je politika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene