Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Anđeoski prah potiče ubojstvo

Je li napadač na bebu bio pod utjecajem nove droge?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvomjesečna djevojčica koju je prošloga vikenda u Splitu poremećeni muškarac zgrabio iz kolica i bacio na pod dobro se oporavlja u bolnici. Istodobno, napadač je izrazio žaljenje zbog svog čina i pokušao ga opravdati tvrdnjom da mu se obratio Bog. Mnogi nagađaju kakva ga je supstanca navela na brutalan čin. Testiranje je pokazalo da je prije napada konzumirao marihuanu. No, stručnjaci vjeruju kako je uz marihuanu bila pomiješana i neka halucinogena droga, možda - anđeoski prah.

PCP , finciklidin ili anđeoski prah droga je to koja se provlači kroz narko scenu ne pretjerano uočljivo, ali je itekako prisutna. Najgore, dileri je izgleda često dodaju u druge, lakše droge. Može izazvati dramatične halucinacije. Dugoročno, oštećuje mozak. Stručnjaci upozoravaju da ni obična marihuana ne mora biti bezazlena. Dileri često nasprejaju anđeoski prah na cigaretu kako bi njihova roba bila roba dobrog djelovanja.

Pročitajte i ovo Snimka potjere za napadačem u Londonu Ubio 13-godišnjeg dječaka VIDEO Objavljena snimka potjere za napadačem u Londonu: "Ulazi ljudima u vrtove! Zaključajte vrata!" Ilustracija Policija objavila detalje Okršaj na jugu Hrvatske: Dobio šakom u glavu pa napadača ubo nožem u trbuh

>> 'Jedan glas rekao je da bacim bebu, drugi da ne'

Anđeoski prah može se pojaviti u raznim oblicima, u spreju ili prahu se nanosi na marihuanu i puši, no može biti i u tabletama pa podmetnut kao ekstazi. Svakako, često izaziva priviđanja. Pod utjecajem ove droge, prije 10 je godina 16-godišnjak u Šibeniku izmasakrirao je prijatelja.

Mijo Milas, psihijatrijski sudski vještak u startu nam je rekao da ga brutalan čin napada 32-godišnjaka na bebu u Splitu podsjeća na djelovanje droge anđeoski prah što smo i prenijeli. 'Oni kad uzmu takvu drogu znaju se utopit u lavoru vode. Guraju glavu dole drogirani i nesvjesni da samo trebaju dignut glavu da se spase', objašnjava Milas.

Jesu li stručnjaci napadača na bebu testirali i na anđeoski prah? Tester na tu drogu ljekarne gotovo i ne prodaju. No, evo jednog pokazatelja - anđeoski prah kod pušenja u jačoj koncentraciji izaziva rane u ustima i oko usta. Svakako, droga je to najopasnija možda za mlade i neiskusne vikend konzumente kojima noćni izlazak može pretvoriti u noćnu moru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene