Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Glas mu rekao da je baci

'Jedan glas rekao je da bacim bebu, drugi da ne'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među zatvorskim zidinama u Splitu procurili su fragmenti iskaza psihičkog boolesnika koji je prošle subote bacio bebu na tlo i teško je ozlijedio.

Pred istražnim sucem i u razgovoru sa sudskim vještakom je rekao da je prvo čuo Božji glas koji ga je naveo da baci kamen te je on zgrabio kamen i bacio ga na ujaka nesretne djevojčice koji je bio u šetnji s njom i njezinom majkom i nećakom. Bog mi je kazao: 'Tko je bez krivnje, nek' baci kamen!' i ja sam uzeo kamen i bacio ga, opisao je Antonijo H., kako piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvještaj policije Otkriven uzrok ozljeda bebe iz pulske bolnice: Roditelji curicu doveli s teškim ozljedama glave Ilustracija tri tjedna kasnije Slučaj bebe s teškim ozljedama: Iz bolnice stigla dobra vijest, policija još uvijek tapka u mraku

>> Stanje bebe koja je bačena na tlo sve bolje

Nakon toga bolesnik je bacio na pod ujaka, majku i njezinog nećaka, te zgrabio dijete iz kolica. Bebu je bacio na betonski pod i još je udario nogom.

Boluje od teškog oblika paranoidne shizofrenije

'Jedan glas mi je govorio da bacim bebu, a jedan da to ne radim. Želio bih da mi date telefon ili mobitel kako bi nazvao i pitao kako je beba. Tija bi reć da mi je žao što sma to napravija', kazao je navodno psihijatru. Nakon toga je otišao do mora, skinuo gornji dio odjeće i bacio se na stijene.

Vještak je kazao da se radi o osobi bolesnoj od teškog oblika paranoidne shizofrenije s halucinacijama. Svoj nalaz i vještačenje dostavit će Županijskom sudu u Spliu gdje se nad njim provodi istraga.

Stanje bebe koju je proteklu subotu psihički bolesnik izvadio iz kolica i bacio na tlo je bolje i ima tendenciju poboljšanja, potvrđeno je danas za Dnevnik.hr iz Odjela dječje intenzivne jedinice splitskog bolničkog centra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene