Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije još konačan rasplet

Zašto se sve toleriralo? Ortopeda iz KB-a Dubrava prijavljivale i medicinske sestre

Ivan Čorkalo (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Čorkalo (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ivan Čorkalo (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ortoped iz Kliničke bolnice Dubrava dobio je zabranu rada s pacijentima. Ali to ne znači da je priča dobila konačan rasplet.

Ta je odluka privremena mjera da se malo smire tenzije dok se čekaju rezultati inspekcijskog nadzora i čeka se da i bolničko Povjerenstvo obavi svoj dio posla.

Pročitajte i ovo Doktor drži bebu pronađenu u košu za smeće KB Sveti duh Ovo je beba pronađena u smeću: "Zovemo ga Ivan, a evo kako je dobio ime" KBC Split - 1 Završio u pritvoru Nemile scene u bolnici: Mladić nogom opalio liječnika pa ga policajci morali smirivati

Činjenica je da se za ovo u bolnici znalo godinama, da su s ponašanjem ortopeda vrlo dobro upoznati njegovi kolege liječnici, da su pacijenti godinama podnosili pisane pritužbe ravnateljstvu, nikada nikakve sankcije nisu izrečene osim tih pet pisanih upozorenja.

Ljudi se i dalje javljaju sa svojim iskustvima. Jedna medicinska sestra u KB-u Dubrava bila je na praksi. Ortopeda je Ravnateljstvu bolnice prijavila zbog prostačkog ponašanja. Isto je učinila i škola za medicinske sestre. Međutim, nikakve sankcije nisu izrečene.

Ne zna se novi opis njegova posla dok se čeka konačno razrješenje ovog slučaja. Bolnica je prilično zatvorena prema javnosti u ovom slučaju. Riječ je o skliskom terenu jer bolnica prvenstveno mora voditi računa o zaštiti svog ugleda. Bolnica ne smije osuditi liječnika a da se sve vrlo dobro ne istraži. Bolnica također mora voditi računa o dostojanstvu pacijenata koji su progovorili o ponašanju ortopeda. Jednako je važno i pitanje odgovornosti bolnice. Ako se za ovo godinama znalo, ključno je pitanje zašto se sve to toleriralo.

Podsjetimo, liječnika su godinama pacijenti prijavljivali unutar bolnice, no iako je dobio pet pisanih upozorenja, sve je ostalo na tome. Tek nakon što su se u javnosti pojavila svjedočenja pacijenata koje je vrijeđao i omalovažavao najgrubljim rječnikom - ministar je poslao inspekciju.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene