Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ured za šport

Janicu Kostelić Vlada imenovala na novu funkciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Janica Kostelić imenovana je na zatvorenoj sjednici Vlade državnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za šport.

Naša proslavljena sportašica Janica Kostelić razriješena je dužnosti pomoćnice ministra znanosti, obrazovanja i sporta kako bi bila imenovana državnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za šport.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Prvi put u samostalnoj Hrvatskoj sport je osnivanjem samostalnog Središnjeg državnog ureda dobio zasebno mjesto u državnoj administraciji, a čast da bude prva hrvatska državna tajnica za sport pripala je četverostrukoj olimpijskoj pobjednici i najuspješnijoj alpskoj skijašici u povijesti zimskih olimpijskih igara Janici Kostelić.

Već i najavu formiranja samostalnog Ureda za sport pri Vladi RH pozdravili su sve glavne sportske udruge od saveza, klubova, sportaša i sportskih dužnosnika koje već godinama nastoje dobiti ili zasebno ministarstvo ili Ured za sport.

Središnji državni ured za šport osniva se radi održanja kvalitete i unaprjeđenja hrvatskoga sporta, kao i poboljšanja uvjeta za bavljenje sportom i sportskim djelatnostima.

Glavna zadaća Ureda bit će donošenje dugoročne strategije razvoja sporta, ulaganje u veći broj malih sportskih objekata, poticanje sporta u službi zdravlja, redefiniranje položaja profesionalnih i amaterskih sportskih klubova, osiguranje primjerenih tehničkih i financijskih uvjeta vrhunskim sportašima te provođenje mjera za suzbijanje nasilja na sportskim terenima.

Životopis Janice Kostelić

Rođena je 5. siječnja 1982. u Zagrebu, a cijelu karijeru je bila članica Ski kluba Zagreb.

Na svojim drugim Zimskim olimpijskim igrama u Salt Lake Cityu 2002. godine zlatne medalje osvaja u slalomu, veleslalomu i kombinaciji, kojima pridodaje i srebrnu u superveleslalomu.

Impozantnu kolekciju olimpijskih odličja nadopunjuje na ZOI u Torinu 2006. godine gdje uz zlatno odličje u kombinaciji osvaja i srebrnu medalju u superveleslalomu.

Janica je pet puta bila i svjetska prvakinja u različitim skijaškim disciplinama i tek treća skijašica u povijesti koja je pobjeđivala u utrkama u Svjetskom kupu u svih pet skijaških disciplina, te druga skijašica koja je pobijedila u svih pet disciplina u jednoj sezoni. Tri je puta osvajala naslov ukupne pobjednice u Svjetskom kupu (2001, 2003, 2006), a ima i sedam malih Kristalnih globusa, tri slalomska i četiri u kombinaciji. Janica Kostelić osam puta izabrana je i za najbolju hrvatsku sportašicu godine, a na mjesto državne tajnice dolazi s mjesta pomoćnice za sport ministra Predraga Šustara.

Ostale kadrovske promjene

Na osobni zahtjev razriješeni su pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Alen Gerek, pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Diana Topčić Rosenberg te pomoćnica ministra pravosuđa Renata Duka.

Ivani Vojta Radić dana je ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva poljoprivrede do imenovanja glavnog tajnika Ministarstva poljoprivrede, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.

Ivona Ferenčić imenovana je zamjenicom glavne tajnice Vlade. Pomoćnicima glavne tajnice imenovani su Silvija Bartolec, Vesna Petković i Tihomir Cigić.

Razriješeni su dosadašnji ravnatelji ureda – tajnici radnih tijela Vlade Republike Hrvatske - mr.sc. Ivana Marinković, ravnateljica Ureda Koordinacije za vanjsku i europsku politiku, Dalibor Šemper, ravnatelj Ureda Koordinacije za unutarnju politiku i upravljanje državnom imovinom, Robert Matijević, ravnatelj Ureda Koordinacije za društvene djelatnosti i ljudska prava, Ines Uglešić, ravnateljica Ureda Koordinacije za gospodarstvo, investicije i fondove Europske unije i Dražen Franolić, ravnatelj Ureda Kadrovske i Administrativne komisije. Mr. sc. Ivana Marinković imenovana je ravnateljicom Ureda Koordinacije za vanjsku i europsku politiku i ljudska prava. Dalibor Šemper imenovan je ravnateljem Ureda Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti i hrvatske branitelje i Ureda Koordinacije za upravljanje državnom imovinom, Robert Matijević, imenovan je ravnateljem Ureda Koordinacije za pravosuđe i upravu te Dražen Franolić, ravnateljem Ureda Kadrovske i Administrativne komisije.

Na osobni zahtjev razriješen je ravnatelj Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Davor Kakarigi.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i zamjenik predsjednika predsjednika Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Darko Horvat i prof.dr.sc Predrag Šustar. Novom predsjednicom, koja je po položaju ministar nadležan za poduzetništvo i obrt, imenovana je dr.sc. Martina Dalić, a njenim zamjenikom, koji je po položaju ministar nadležan za znanost imenovan je prof.dr.sc. Pavo Barišić.

Tomislav Panenić razriješen je dužnosti predsjednika Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost, a novom predsjednicom, koja je po položaju ministrica nadležna za gospodarstvo, imenovana je dr. sc. Martina Dalić.

Dr. sc. Martina Dalić određena je članicom Glavne skupštine, koja predstavlja Vladu Republike Hrvatske, društva Hrvatska brodogradnja – Jadranbrod d.d. Dosadašnji član Tomislav Panenić razriješen je te dužnosti.

Opozvan je dosadašnji član Skupštine društva Brijuni rivijera d.o.o. Anton Kliman, a novim članom, kao predstavnik Vlade Republike Hrvatske, imenovan je Gari Capelli.

Lidija Vugrinec razriješena je dužnosti zamjenice predstavnika Republike Hrvatske u Upravnom odboru Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama. Novom zamjenicom predstavnika, kao predstavnica Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, imenovana je Sanja Mikulić.

Utvrđena je Lista kandidata za članove Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, te upućena u Hrvatski sabor na donošenje. Predloženi kandidati iz redova znanstvenih savjetnika su dr. sc. Mladen Šolić, dr. sc. Jakov Dulčić, dr. sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan, dr. sc. Vlasta Ilišin, dr. sc. Ivica Vilibić, dr. sc. Vladimir Gajger i dr. sc. Katarina Horvat-Levaj. Kandidati iz redova redovitih profesora su prof. dr. sc. Dario Matika, prof. dr. sc. Hrvoje Kraljević, prof. dr. sc. Mario Brdar, prof. dr. sc. Zvonko Antunović, prof. dr. sc. Slavko Krajcar, prof. dr. sc. Mladen Boban, prof. dr. sc. Josip Brnić, prof. dr. sc. Davor Pavelić, prof. dr. sc. Roko Andričević, akademik Vladimir Bermanec, akademik Mislav Ježić, prof. dr. sc. Siniša Petrović i prof. dr. sc. Boris Labar. Kandidati iz redova profesora visokih škola su dr. sc. Oliver Jukić i dr. sc. Neven Vidaković. Kandidat iz redova osoba iz područja gospodarstva je Petar Mišević, a kandidati iz redova osoba iz poduzetništva su Boris Popović i mr.sc. Zdeslav Milas.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik, zamjenik predsjednika i članovi Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak, dr.sc. Zdravko Marić, Tomislav Panenić, Tomislav Tolušić, Anton Kliman, prof.dr.sc. Davor Romić i Darko Horvat. Novim predsjednikom Nadzornog odbora, koji je po položaju ministar nadležan za financije, imenovan je dr.sc. Zdravko Marić. Zamjenicom predsjednika, koja je po položaju ministrica nadležna za gospodarstvo, imenovana je dr.sc. Martina Dalić, članicom Nadzornog odbora, koja je po položaju ministrica nadležna za regionalni razvoj i fondove Europske unije, imenovana je Gabrijela Žalac, a preostalim trima članovima, koji se imenuju između ministara nadležnih za turizam, poljoprivredu, zaštitu okoliša i graditeljstvo, imenovani su Gari Cappelli, Tomislav Tolušić i dr. sc. Slaven Dobrović.

Razriješeni su dosadašnji članovi Komisije za ekshumaciju i premještaj posmrtnih ostataka ratnih žrtava prema Ugovoru između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Talijanske Republike o uređenju ratnih grobova, mr. sc. Zlatko Hamarić, Nevenka Klemen i Višnja Bilić. Novim članovima imenovani su Ivan Crnčec, Zdravko Vukić i Stjepan Sučić. (N.C./Hina)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene