454148
454148
454148
454148
454148

Jandroković objasnio zašto je Goran Marić tako važan Plenkoviću

  • , 19.10.2016., 20:05
  • Autor:
  • komentara

HDZ cijeli dan sluša kritike koje stižu iz oporbe. Na neke su čak i žustro u raspravi odgovarali. Gost Dnevnika Nove TV bio je potpredsjednik Sabora Gordan Jandroković.

 
 
 
 
Jandroković o kritikama u Saboru (Video: Dnevnik Nove TV)
Jandroković o kritikama u Saboru (Video: Dnevnik Nove TV)

Kritike su se mogle čuti tijekom cijele rasprave. Jeste li očekivali ovakvu raspravu, jeste li očekivali žešće kritike?

Prije svega treba naglasiti da je rasprava vrlo korektna. Očekivano je da oporba kritizira. To nisu kritike koje su neobične u političkoj borbi, one nisu niti grube niti neprimjerene. Mislim da imamo jednu vrlo tolerantnu raspravu. Mandatar je predstavio program Vlade. Oporba je dijelove programa prihvatila i pohvalila, a ima i dijelova za koje misle da bi napravili drugačije.

Neki budući ministri bili su posebno prozvani. Spominjala se buduća ministrica kulture, ali i ministar obrazovanja.

Ovo je odabir mandatara. On je taj koji će voditi Vladu, vjerujem u iduće četiri godine. Ocijenio je da su ovi ljudi, ovi ministri i ministrice najbolji izbor i vjerujem da će tako i biti.

Iznenađenje, za kojeg zapravo cijelog dana u srijedu nismo dobili pravo obrazloženje, je gospodin Goran Marić. Kasno u utorak navečer nije bio na popisu ministara, onda je ministar bez resora. Ispada kao da je sve dogovoreno u zadnji čas. Je li bila riječ o nekakvoj ucjeni? Kako funkcionirate?

Nije bila riječ o ucjeni, to svakako nije. Razgovaralo se dosta dugo. Tražena su najbolja moguća rješenja i u konačnici kolegi Mariću pripala je vrlo zahtjevna zadaća. On će koordinirati rad središnjih državnih ureda i državnih agencija. To su područja u kojima zaista treba više discipline i više reda. Goran Marić imat će vrlo odgovornu i vrlo važnu dužnost u hrvatskoj Vladi.

Čini se da je iznimno važan mandataru Plenkoviću, zašto?

Kolega Marić dugo je u politici. Bio je izvrstan saborski zastupnik, čovjek koji je dobio velik broj preferencijalnih glasova već na dva izbora, ima ugled u javnosti, dobro razumije problematiku kojom će se baviti. Mislim da se radi o dobrom i kvalitetnom izboru.

Tijekom dana je bilo mnogo kritika vezanih za postupak Hasanbegovića. Kako će biti dalje suradnja s njim u parlamentu, očito je on želio resor kulture i dalje zadržati?

Mandatar je taj koji odabire svoju ekipu.

Vi ćete s njim raditi u Saboru?

Htio sam prvo odgovoriti oko pozicije ministra. Što se tiče Sabora, vjerujem da će kolega Hasanbegović ovdje predano raditi. Sigurno će biti važan u resorima kojima se do sada bavio, naravno u Saboru, i ne očekujem nikakve bitne problem.

Hoće li Sabor sutra nastaviti redovno s radom ili ćete uzeti kraću stanku?

Nećemo uzimati stanku. Radit ćemo još sat, dva, imat ćemo na kraju i Vladu. Moramo još izglasati i zamjenske zastupnike, jer veći broj novih ljudi će ući u Sabor, a sutra nastavljamo u 9:30 s procedurom i zakonima koje smo dogovorili.

O Mostovim uvjetima?

Tako je, to su uglavnom zakoni koji su vezani za sedam Mostovih točaka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se