Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza Vlade

Jandroković: "Imamo dovoljno potpisa, Petrov više nema potporu u Saboru"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gordan Jandroković izjavio je kako su prikupili dovoljno potpisa za smjenu predsjednika Sabora.

Gordan Jandroković kazao je kako je skupljeno 79 potpisa za smjenu predsjednika Sabora Bože Petrova.

Pročitajte i ovo Božo Petrov, predsjednik Mosta Za Dnevnik Nove TV Petrov otkrio što će Most napraviti ako bude jezičac na vagi između HDZ-a i SDP-a: "Ako nas budu trebali..." Gordan Jandroković kako diše tržište Jandroković o preseljenju Sabora: "Točno je, selimo se na tu lokaciju"

"Stekli su se uvjeti da Petrov više ne bude predsjednik Sabora. Očekujemo da će to prihvatiti i ponašati se u skladu s tim", kazao je Jandroković.

Kazao je kako se nada da će Petrov prihvatiti da više nema legitimitet te da bi to trebala biti prva točka dnevnog redu.

"Točka o ministru Mariću mora i bit će raspravljena u zadanom roku, sve će to doći na red. Ne želimo izbjeći tu raspravu. Petrov bi trebao uvažiti da nema više potporu, a mi želimo raščistiti tu podvalu da postoji neka veza između nas i Agrokora i očekujemo od Petrova da se ponaša u skladu s demokratskim pravilima", zaključio je Jandroković.

Tko je sve dao potpise, nije htio otkriti. Rekao je samo da su među potpisnicima, osim HDZ-ovaca, i zastupnici manjina, Reformisti, "bandićevci", zastupnici IDS-a i HNS-a.

"O tome ćemo vam reći kada za to dođe vrijeme. Sve ide prema planu, sve je dobro. Cilj nam je bio da prikupimo natpolovičnu većinu da pokažemo da Petrov više ne uživa potporu", rekao je Jandroković medijima u Hrvatskom saboru.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene