Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasili prste čovjeku

Jadrolinijin trajekt po najvećem nevremenu isplovio iz luke na Visu prema Splitu: Samo je on mogao spasiti mladića iz Komiže

Unatoč nevremenu, trajekt Jadrolinije otplovio je iz Visa u Split. Samo on je mogao spasiti mladića iz Komiže. Rizik se, kaže posada, isplatio.

U subotu je većina Jadrolinijih trajektnih linija bila obustavljena zbog jakog nevremena koje je pogodilo Dalmaciju. Ipak, jedan je brod isplovio, a njegova posada tvrdi da se rizik itekako isplatio.

Naime, na Visu je jedan muškarac u nesreći ozlijedio prste. Muškarac iz Komiže inače je vatrogasac, a dlan mu je stradao u nezgodi sa sjekirom. Petar Hektorović tada je po najvećem jugu napustio Vis kako bi stigao do splitske bolnice.

Pročitajte i ovo Uz obalu crveni alarm - 6 Jaki udari juga VIDEO/FOTO Jako nevrijeme poharalo Dalmaciju: Stotine kućanstava bez struje, promet otežan, oluja oštetila i dvije crkve na Braču

Željko Kuštera, lučki kapetan Split rekao je za Dnevnik Nove TV da crveni alarm na moru znači da se ne izlazi van, da se priveže brod na sigurno i da se bude blizu broda. Međutim zbog mladića kojeg je trebalo operativno spašavati u bolnici, na more je mogao samo trajekt pa je, unatoč okolnostima, ipak isplovio iz Visa za Split.

"Bilo je upitno hoće li će se tom mladom čovjeku prsti spasiti jer na otoku nema tih uvjeta da bi mogli to sanirati. To je bio čisti medicinski prijevoz. Oko 19:45 je bio u Splitu gdje je čekala hitna medicinska pomoć i mladog čovjeka su odvezli u KBC", dodao je Kuštera.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene