Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreće se u izradu plana

'Slučaj Jadrankamen': Vjerovnici prihvatili prijedlog o nastavku proizvodnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na splitskom Općinskom sudu završilo je ročište u stečajnom postupku nad tvrtkom Jadrankamen.

Skupština vjerovnika prihvatila je prijedlog Anči Bašić o nastavku proizvodnje u stečaju jer za to postoje realni izgledi i to poslovanje bi se trebalo obavaljati na način da se posluje pozitivno i još se ne zna koliko bi ljudi vratili na takav posao. Kreće se u izradu stečajnog plana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Udario ga radnik Incident na prosvjedu radnika Jadrankamena: Sindikalac dobio po glavi Slika nije dostupna Opet na posao Radnici Jadrankamena ne odustaju: Sutra je novi dan!

Tražili su da se Vedran Jerčić kao predstavnik radnika isključi iz odbora vjerovnika te su predložili Tončija Drpića, ali on ne smije obnašati tu funkciju zbog zabrane pristupa stečajnoj upraviteljici. Drugi prijedlog je bio Joško Drpić, a većina vjerovnika je bila protiv. Radnici su tražili smjenu Anči Bašić jer je u rodbinskoj vezi s jednim od vjerovnika.

>> Sindikat Jadrankamena: Stečaj je neosnovan

Radnici Jadrankamena jutros oko 7:20 sati trajektom su s Brača u pratnji mještana Pučišća stigli u Split. Noseći transparente i uz pratnju kombija koji je putem razglasa puštao glazbu prvo su 'odradili' prosvjednu šetnju do Trgovačkog, a potom i Općinskog suda. Na današnjem ročištu utvrđuju se tražbine vjerovnika, tj. koliko je tvrtka dužna svakom od radnika i ostalim vjerovnicima.

Kako na Trgovačkom sudu u Splitu nije bilo dovoljno velike dvorane da stanu svi radnici, sudac Paško Bačić ročište vodi na Općinskom sudu.

Čelnici Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonči Drpić i braća Eterović, kojima je izrečena mjera zabrane približavanja stečajnoj upraviteljici Anči Bašić na udaljenost manju od 50 metara, zbog te mjere nisu mogli ući u sudnicu, pa čekaju u hodniku suda.

Sud je od 46.780.599 kuna potraživanja za prvi isplatni red, u koji spadaju radnici te fondovi mirovinskog i socijalnog osiguranja, priznao gotovo sve - 46.605.662 kuna.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene