Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zvonimir Hodak tvrdi:

'Zagorca ucjenjuje ekipa koja mu je otela sina!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju generalu Vladimiru Zagorcu pročitan je iskaz ubijenog Ive Pukanića u kojem on ne otkriva tko mu je pokazao plastične kutijice u kojima su navodno, skrivani dragulji.

Odvjetnik generala Vladimir Zagorca, novinarima je nakon današnjeg ročišta rekao da nepoznata osoba ucjenjuje njegova klijenta. Kako je rekao Hodak, muškarac je nazvao njega u ured te rekao da raspolaže dokazima i fotografijama koji dokazuju da Zagorec ne da nije uzeo dragulje, nego da ih nikada u životu nije ni vidio. Ako obrana želi dobiti te dokaze, mora platiti 3 milijuna eura. Hodak kaže da je policija upoznata s ovom ucjenom te da je zbog toga već ispitala sve djelatnike njegovog odvjetničkog ureda. Zagorčev odvjetnik je novinarima rekao kako sumnja da iza ove ucjene stoji 'ekipa koja je otela sina generala Zagorca'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zagorca ispitivali o ubojstvu Ivane Hodak Slika nije dostupna 'Spreman sam se ispričati Hrvoju Petraču'

Pukanićev iskaz: Osoba koja je pokazala kutijice s draguljima bila u strahu za svoj život zbog Zagorca

U današnjem nastavku suđenja umirovljenom generalu Vladimiru Zagorcu čitala se dokumentacija koju je predalo Državno odvjetništvo, potvrde i nalozi kojima je MORH od ministarstva financija tražilo devizna sredstva za nabavu oružja, a pročitan je i iskaz ubijenog Ive Pukanića u kojem on ne otkriva tko mu je pokazao plastične kutijice u kojima su navodno, skrivani dragulji. Tvrdi da je ta osoba bila ustrahu za sebe i svoju obitelj od Zagorca.

>> Rothaichner i dalje negira da je Zagorcu dao dragulje

Njemački trgovac Josef Rothaichner na posljednjem ročištu je pred zagrebačkim Županijskim sudom ponovno odbacio tvrdnje tužiteljstva da je bivšem pomoćniku ministra obrane Vladimiru Zagorcu dao dragulje koje je Zagorec navodno prisvojio i odnio iz sefa u svom uredu odlazeći s dužnosti 2000. godine.

Svjedočeći putem video veze iz Beča Rothaichner je ponovio tvrdnje iz istrage, ali i ranijih ispitivanja u Švicarskoj i Austriji, da sa Zagorcem nikada nije bio u poslovnim odnosima te da mu nije dao nikakvo drago kamenje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene