Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ponedjeljak suočenje na suđenju Zagorcu

Hodak jedva čeka Petrača 'rešetati' o pismu Pukaniću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Petrač, kontroverzni poduzetnik koji služi kaznu zatvora zbog otmice sina njegovog nekadašnjeg prijatelja Vladimira Zagorca, u ponedjeljak bi trebao odgovarati na pitanja upravo na suđenju generalu.

Petrač je još 8. prosinca trebao svjedočiti protiv Zagorca, no to je odbio pravdajući se teškim duševnim stanjem zbog ubojstva prijatelja Ive Pukanića i neizravnim optužbama Zagorčeva odvjetnika Zvonimira Hodaka da je upleten u ubojstvo njegove kćeri Ivane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hodak o nesvjedočenju 'Petrač nije svjedočio zbog pisama Pukaniću' Slika nije dostupna Ubojstva u središtu Zagreba povezana Ubojstvo Ivane Hodak ranije najavljeno?

Zbog odbijanja svjedočenja Petrač je kažnjen sa 10.000 kuna te ga je sudac Siniša Pleša upozorio da će ga kazniti sa mjesec dana zatvora ako drugi put kada se pojavi na Županijskom sudu odbije odgovarati na pitanja. U međuvremenu je na suđenju pročitan Petračev iskaz iz istrage te sada Petrač treba samo odgovoriti na pitanja Zagorčeve obrane i optužbe. 

'U pismu se vidi gdje je sve počelo i kako je iskonstruirano'

Zagorčev odvjetnik Zvonimir Hodak, za Dnevnik.hr je kazao kako je njemu jako važno da Petrač u ponedjeljak odgovori na njegova pitanja. 'Važno mi je da odgovori na pitanja o pismu koje je iz zatvora U Lepoglavi slao Ivi Pukaniću. To je pismo jako važno za cijeli slučaj fantomskih dragulja jer se u tom pismu vidi masu toga, gdje je sve počelo i kako je sve iskonstruirano. A ako neće odgovarati dobit će još mjesec dana zatvora, ali ja se nadam da će odgovarati', rekao nam je odvjetnik Hodak koji je napomenuo kako se nada da će to pismo postati i dokaz na suđenju.

Plan dogovoren za Petračeva skrivanje u Grčkoj?

Podsjetimo, u Petračevom pismu Pukaniću se sugerira da je progon koji je počeo protiv Vladimira Zagorca, a koji je potaknut upravo Petračevim svjedočenjem, plan dogovora između poznatog kriminalca i neimenovane osobe iz državnog vrha, kojemu je posredovao Pukanić. Plan je navodno dogovoren još dok je Petrač boravio u Grčkoj, a dogovor je trebao biti inkriminiranje Zagorca u zamjenu za bolji pravni položaj.

No, iako je Petrač sve odradio kako je trebao, osoba iz državnog vrha nije ispoštivala svoj dio dogovora, zbog čega se kontroverzni poduzetnik osjeća prevarenim. Zagorca je, osim u zatvoru, trebalo nagaziti i u medijima pa je Petrač Pukaniću dao niz informacija o Zagorčevim suradnicima, mjestima boravka i adresama stanovanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene