Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objašnjeni razlozi

Izvanredni otkaz direktoru društva Gradska tržnica Varaždin: Utvrđen niz nepravilnosti

Varaždinska tržnica
Varaždinska tržnica Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix
Direktor tvrtke Gradska tržnica d.o.o. Predrag Ciglar dobio je izvanredni otkaz.

U ponedjeljak je direktoru tvrtke Gradska tržnica d.o.o. Predragu Ciglaru uručena Odluka o izvanrednom otkazu ugovora o radu, slijedom čega je radni odnos, a posljedično tome i funkcija direktora društva, Predragu Ciglaru prestao s današnjim danom budući da nema pravo na otkazni rok niti pravo na isplatu otpremnine.

"Odluka o izvanrednom otkazu donesena je iz razloga što je u poslovanju Gradskih tržnica utvrđeno niz nepravilnosti, a u poslovnoj dokumentaciji niz nedosljednosti, za što punu odgovornost snosi Predrag Ciglar koji je do danas obnašao funkciju direktora", poručeno je iz grada Varaždina. 

Pročitajte i ovo Pregovori Sindikata i Vlade - 3 finalna verzija uredbe Sindikati nakon sastanka s Vladom: "Umjereno smo zadovoljni"

U obrazloženju odluke koja je uručena Predragu Ciglaru detaljno su navedeni razlozi njezinog donošenja, među kojima se većina odnosi na nedosljednosti u vezi prikupljenih novčanih sredstava tijekom humanitarnih akcija koje je organizirala Gradska tržnica u Varaždinu.

Naime, u knjigovodstvenoj dokumentaciji i evidenciji društva Gradska tržnice d.o.o. koja je dostavljena na zahtjev gradonačelnika Bosilja nije iskazan niti je vidljiv tijek novca prikupljenog tijekom niza održanih humanitarnih akcija u razdoblju od 2019. do 2024. godine te je utvrđen nesklad između prikupljenih sredstava i izvršenih uplata.

Pročitajte i ovo Nož Razbojništvo Mladići više puta napali strane radnike u Zagrebu: Evo što su činili nakon što bi naručili hranu...

Pročitajte i ovo Ilustracija Obrambena akcija Italija, Njemačka i Francuska pozivaju na akciju EU-a u Crvenom moru

Na mjesto direktora Gradske tržnice dosadašnji je direktor prvi puta imenovan 18. svibnja 2008. godine, a posljednji puta 09.6.2020. godine od strane tadašnjeg gradonačelnika Ivana Čehoka. Do natječaja za novog direktora dužnost direktorice vršiti će djelatnica Gradske tržnice Željka Vincek Strugar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene