Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostavka šefa HDZ-a

BORBA U HDZ-u Tko će biti Karamarkov nasljednik - kandidata je nekoliko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reporteri Dnevnika Nove TV iz minute u minutu prate razvoj političke krize u Hrvatskoj o kojoj izvještavaju reporterke Ivana Brkić Tomljenović i Ivana Pezo Moskaljov.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko podnio je danas ostavku.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Da se sam nije odlučio na taj potez, županijske organizacije stranke već su dogovorile da bi išle u njegovo rušenje, javila je Ivana Brkić Tomljenović, reporterka Nove TV. 

Karamrkovu ostavku tražili su svi - gotovo da u HDZ-u i nema struje koja je danas uz Tomislava Karamarka, kazala je u Izvanrednim vijestima Nove TV novinarka Ivana Pezo Moskaljov.

U 11 sati počela je sjednica Predsjedništva stranke koje će sigurno raspravljati o Karamarkovom potezu - ostavci koja je donesena pod pritiskom vrha strnke.

'Rasprava Predsjedništva trebala bi ići i u smjeru hoće li HDZ imati jednog ili više kandidata za predsjednika. Andrej Plenković za sada jedini istaknuo kandidaturu', pojasnila je Ivana Brkić Tomljenović.

Oleg Butković, potpredsjednik HDZ-a, jedan je od mogućih kandidata za predsjednika. Na dolasku u središnjicu stranke je poručio: 

'Znam da postoji veliki interes javnosti ali dozvolite da ovu našu situaciju riješimo unutar obitelji.'

Na pitanje podržava li Andreja Plenkovića koji je najavio kandidaturu za predsjednika HDZ-a, odgovorio je: 'Polako, polako. To je jedan od kandidata. Pričekajmo razvoj događaja'.

O tome ima li i on predsjedničkih ambicija, kazao je da o tome sada ne može govoriti.

Vrlo brzo vidjet će se što će se u HDZ-u dogovoriti - hoće li biti više kandidata za predsjednika, a tu su Tomislav Tolušić, Oleg Butković, Darko Milinović, ili će u ovom trenutku oni ipak zatomiti svoje ambicije kako ne bi bilo podjela u stranci.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene