Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Željezara Split

Izmoreni i malaksali, nastavljaju štrajk glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štrajk glađu u Željezari Split nije prekinut ni nakon što su se iz Zagreba sa sastanka s ministrom Đurom Popijačem i predsjednikom Ivom Josipovićem vratili predstavnici radnika.

Radnici su tako odlučili jer više ne vjeruju obećanjima i odlučni su ići do kraja, dok se u Željezari ne pokrene proizvodnja. Dogovoren je ponovni sastanak u ponedjeljak kada će se u Ministarstvu gospodarstva razgovarati s predstavnicima tvrtke Trast kako bi vratili dio odvezene žice kako bi se mogla nastaviti proizvodnja. U tom slučaju moglo bi doći do prekida štrajka, poručuju štrajkaši.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova obećanja Željezara Split bez jamstva: Stečaja u ovom trenutku neće biti Slika nije dostupna Traže sastanak s Kosor Željezara: Trojica štrajkaša glađu u bolnici

>> Josipović s radnicima Željezare: Situacija je ozbiljna!

'Na mene i na moje kolege nisu ostavili nikakav dojam u ministarstvu gospodarstva i ne vidim tu za sada neki napredak. Po meni ovo je za mene jednostavno rastezanje vremena', rekao je Ivan Karanušić, radnik Željezare Split. 'Ništa drugo nas ne interesira nego rad i da od svoga rada zaradimo tu plaću i da prehranimo svoju djecu i obitelj', rekao je Damir Čengić, radnik. 'Izmoren sam, malaksao, dekoncentriran, međutim imam samo jednu misao. Dok ne riješe i ne ponude ništa konkretno i čvrsto ostajemo ovdje', kaže Drago Prangl, radnik.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene