Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spajanje Čiova s kopnom

SVE IDE PO PLANU Završetak radova na projektu vrijednim 207 milijuna kuna u listopadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosad je izgrađeno pet stubišta u moru, a radovi bi trebali biti završeni do kraja listopada ove godine, doznaje se u Hrvatskim cestama (HC).

Izgradnja mosta u Trogiru, kojim će se spojiti kopno s otokom Čiovom, teče po planu i dosad je izgrađeno pet stubišta u moru, a radovi bi trebali biti završeni do kraja listopada ove godine, doznaje se u Hrvatskim cestama (HC).

Pročitajte i ovo Srušio se most u Baltimoreu - 4 tragedija u Baltimoreu Šestorica radnika pala s mosta koji se urušio u rijeku: "Ne vjerujemo da ćemo ih pronaći žive" Nikola Grmoja Tko je Nikola Grmoja? Mostov bombarder iz Metkovića: Uvijek spreman na fajt, na granice bi slao vojsku

Vrijednost projekta izgradnje mosta kopno - otok Čiovo, po podatcima Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, jest oko 207,9 milijuna kuna, a iz fondova Europske unije (EU) sufinanciran je sa 176,7 milijuna kuna.

"Ovaj most će biti 25 metara iznad morske površine, imat će 13 stubišta u moru, od kojih je pet izgrađeno, a za dva su u tijeku završni radovi", rekla je u četvrtak glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić.

Objasnila je kako će most imati i dva upornjaka na kopnu, jedan na strani Trogira, a drugi na strani otoka Čiova.

"Do sada je dovršena izrada zida za upornjak na trogirskoj strani", dodala je.

Po njezinim riječima, duljina mosta iznad mora bit će 546,34 metara, a cjelokupna duljina prometnice mosta, koja, osim njega, uključuje i pristupne ceste, bit će 1,818 kilometara.

Izgradnja mosta kopno - otok Čiovo počela je u veljači 2015. Taj je most jedan od najvažnijih prometnih projekata u Dalmaciji jer će se njegovom izgradnjom riješiti dugogodišnje prometne gužve tijekom ljetnih mjeseci te kilometarske kolone vozila i višesatni zastoji u prometu na području Trogira. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene