456002
456002
456002
456002
456002

"SLUŽE NAM NA PONOS" Potvrđeno svih osam kandidatura za predsjednika SDP-a

  • , 04.11.2016., 21:01
  • Autor:
  • komentara

Izborna komisija SDP-a potvrdila je valjanost svih osam kandidatura za predsjednika stranke. Glavni odbor SDP-a odlučuje o svemu u subotu.

 
 
 
 
Izbori u SDP-u (Video: Dnevnik NOve TV)
Izbori u SDP-u (Video: Dnevnik NOve TV)

Unutarstranački izbori u SDP-u ulaze u završnu fazu. Nakon što je izborna komisija stranke potvrdila valjanost svih osam kandidatura za predsjednika SDP-a, okupilo se i Predsjedništvo, a Glavni odbor o svemu odlučuje u subotu. 

Slijedi službena kampanja, u koju neki od kandidata ulaze s međusobnim optužbama. Korak su bliže do mjesta nasljednika Zorana Milanovića - svih osmero kandidata SDP-a ima valjane kandidature.
"Dovoljno je imati 1001 potpis, to je nešto što je najbitnije..", kaže Ranko Ostojić, jedan od kandidata za predsjednika SDP-a. 

Dvostruke potpise izborna komisija je poništila. Većina ih je ionako skupila puno više od potrebnog. "I da pokažu da imaju nešto veću podršku, to demonstriraju brojem potpisa", kaže Arsen Bauk, a Milanka Opačić misli da neće biti nikakve sumnje u bilo kakvu neregularnost u izborima. 

Nenad Stazić
kaže da SDP ima više kandidata koji se "sasvim kolegijalno odnose jedan prema drugome i služe nam na ponos".

Davor Bernardić proziva za prljavu kampanju. "Pojedine interesne skupine, njihovi eksponenti, cilj im je da SDP bude podijeljen, da bude slab, da bude na koljenima i moja poruka njima je - to nećemo dopustiti", poručuje Bernardić.

Nemire je izazvao saborski zastupnik Ivan Klarin koji podržava Orsata Miljenića. Posumnjao je u 10 i pol tisuća potpisa koje je prikupio Bernardić i tražio je njihovu provjeru.

"Ja sam reagirao nakon toga što su me članovi SDP-a nazvali i upozorili da se njihovo ime nalazi na potpisu kandidature podrške gospodina Bernardića, a da oni nisu dali taj potpis", kaže Klarin.

No, komisija je kandidaturu proglasila valjanom. A u Klarinovu obranu stao je Miljenić rekavši da cijeni što je pod svojim imenom i prezimenom podnio prijavu tijelu koje se treba o tome brinuti i što nije radio nikome iza leđa.

U SDP-u objašnjavaju da dokaza za falsificiranje potpisa nema te da nijedno stranačko tijelo to ne može niti će provjeravati. Poručuju da, ako je netko posegnuo za nemoralnom radnjom, to ide na njegovu dušu.

"Oni koji su nabrijavali ili frizirali broj potpisa morat će zapravo odgovarati prema svojim biračima", poručuje Mihael Zmajlović, a Domagoj Hajduković vjeruje da je cijeli proces sakupljanja potpisa bio regularan, te da je potrebno "samo" tisuću potpisa. 

Kandidature treba u subotu potvrditi Glavni odbor, a nakon toga počinje službena kampanja.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se