Obavijesti Video Pretražite Navigacija
25. svibnja

Izbori za EU parlament: Na popisu oko 3, 8 milijuna birača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S prebivalištem u Hrvatskoj upisano je 3.758.849 birača, od čega su njih osmero državljani drugih država članica Europske unije. Prethodno registriranih birača je 3.617.

Oko 3,8 milijuna birača moći će u nedjelju, 25. svibnja, birati 11 hrvatskih zastupnika u Europski parlament. Rješenjem ministra uprave Arsena Bauka zaključen je popis birača za izbore u Europski parlament, i u njemu je ukupno upisano 3.762.486 birača, objavilo je Ministarstvo uprave.

Pročitajte i ovo Glasački listići Porazni podaci Biračko pravo (ni)je obveza? Izlaznost već godinama u stalnom padu Ilustracija Dan odluke Hrvatska u srijedu bira novi saziv Hrvatskog sabora

Stranke prekidaju kampanje za EU izbore i novac doniraju za pomoć poplavljenim područjima

S prebivalištem u Hrvatskoj upisano je 3.758.849 birača, od čega su njih osmero državljani drugih država članica Europske unije. Prethodno registriranih birača je 3.617. Bez prebivališta u Republici Hrvatskoj aktivno se registriralo 3.637 birača, najviše u BiH, gotovo 2. 700 birača.

Na euroizborima, 25. svibnja, moći će se glasovati na ukupno 6.337 biračkih mjesta, 79 ih je planirano u inozemstvu te 6. 258 u Hrvatskoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene