Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CK spojio šest obitelji

Mađari izbjeglice dočekali s autobusima i oklopnim vozilima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Mađarsku Hrvatska šalje autobuse preko graničnog prijelaza Baranjsko Petrovo Selo. Tamo je Barbara Štrbac koja za Novu TV javlja da su počeli pristizati prvi autobusi s izbjeglicama.

'Očekuje se dolazak još najmanje 10-ak autobusa s izbjeglicama. Mađari su sa svoje strane spremni, izbjeglice dočekuju autobusi i oklopna vozila, za koja se nadamo da ih Mađari neće trebati upotrijebiti. Autobusi s hrvatske strane dovoze izbjeglice do granice, na tom ih mjestu iskrcavaju, te oni pješice nastavljaju put', objasnila je Barbara Štrbac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izbjeglička kriza Pusić: 'Kada Njemačka zatvori granice, sve se zatvara, uključujući i hrvatske granice' Slika nije dostupna VREMENSKI UVJETI SE POGORŠAVAJU Austrija dnevno prima 1.500 a Hrvatska želi slati 5.000 izbjeglica

Na graničnom prijelazu Baranjsko Petrovo selo je i Marko Đukić, ravnatelj gradskog društva Crvenog križa Osijek.

Jeste li spremni za danas?

Mi smo u potpunosti spremni, kao što smo bili spremni i proteklih nekoliko dana na područjima na kojima su dolazile ili boravile izbjeglice. Bila je velika gužva, ali najvažnije je da nitko nije ostao ni gladan, ni žedan, nikome nije uskraćena pomoć, ni humanitarna, ni medicinska, ukoliko je bila potreba i mi smo zaista zadovoljni time. Posebno smo ponosni što smo uspjeli spojiti 6 obitelji u okviru službe za spajanje obitelji.

Kakve su vaše procjene za danas, koliko ljudi očekujete?

Pa prema sadašnjim najavama očekujemo da će biti oko 500 ljudi, pa smo se pripremili za takvu situaciju. Imamo dovoljno vode, suhe hrane i ako bude potrebno imamo odjeću ili ostale potrepštine koje ljudima mogu zatrebati.

Imate li dovoljno zaliha?

Zahvaljujući robnim rezervama imamo dovoljno svega, te značajnoj humanitarnoj pomoći koju smo primili proteklih dana. Kad smo se snašli sa 10.000 izbjeglica s kojima smo se susreli jučer u Belom Manastiru, vjerujem da ćemo se snaći i danas na ovom prijelazu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene