Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je Damir Polančec?

Iz Podravke došao, zbog Podravke odlazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damir Polančec iz Podravke je došao, a zbog Podravke i odlazi.

Karijeru je počeo 1992. godine, nabavljao je voće i povrće, a do direktorske fotelje trebalo mu je pet godina. Prekretnica u karijeri Damira Polančeca sigurno je 2003., kada se učlanjuje u HDZ. Slijedio je srelovit politički uspon. U vladu ulazi kao potpredsjednik za gospodarska pitanja, a od 2008. je ministar gospodarstva. Mnogi se pitaju kako samo stigne sjediti u čak 24 povjerenstva, nadzorna ili upravna odbora i nadzirati poduzeća gdje se vrte veliki novci. 'Prije devet sati navečer ne dolazim u stan', rekao je polančec u ožujku prošle godine.

Pročitajte i ovo Članovi Radničke Fronte dočekali Andreja Plenkovića transparentom Neugodan doček Radnička fronta dočekala Plenkovića zvižducima, župan Koren reagirao: "Razjurit ću ih!" Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..."

A onda ove godine afera za aferom, u svima ime Damira Polančeca. Izvukao se iz milijunske afere Maestro bez posljedica, a sjedio je u fotelji predsjednika upravnog odbora Fonda za privatizaciju. U otvoreni sukob s premijerkom Jadrankom Kosor došao je zbog Ine, budući da Vladu nije obavijestio o povećanju cijena. Prigovara mu se i zbog sumnjivog sporazuma s mađarskim MOL-om, koji drži u strogoj tajnosti. Mađari su time navodno preuzeli glavnu riječ u Ini.

>> 'Mesić je vršio pritisak da SMS dobije kredit'

>> Strane agencije: Ostavka Polančeca bi mogla podijeliti HDZ

>> Bebić: Polančec nam je ostavkom olakšao život

Ni na temi brodogradnja nije se proslavio. Prvi je natječaj za prodaju brodogradilišta propao, natječajna dokumentacija loše pripremljena. Da nije bilo Maestra, brodogradnje, Ine, onih najvećih, možda mu ni Podravkini začini ne bi naškodili.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene