Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tragedija kod zlarina

Iz mora izvučena olupina helikoptera: "Ronioci su izvadili i razne dijelove Kiowe"

Sanja Jurišić
Sanja Jurišić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Sanja Jurišić Sanja Jurišić Foto: DNEVNIK.hr Vojnici Vojnici Foto: DNEVNIK.hr +0 Potraga za nestalim pilotom Galerija 1/3 >>
Oko 16:30 iz mora je izvučen trup helikoptera Kiowa Warrior koji je u ponedjeljak pao u more između Zlarina i Zablaća. U toj su nesreći poginuli piloti Marin Klarin i Tomislav Baturina.

Očevid nesreće je nastavljen, a tijelo Tomislava Baturine bit će prebačeno u Šibenik na obdukciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nastavljaju aktivnosti Helikopteri Kiowa Warrior ponovno lete, istraga o padu još nije gotova Vojni pilot, ilustracija Tragedija kod Zlarina Jedan od najpoznatijih hrvatskih letača o pogibiji pilota: "Nema tu zavjere, ne postoje bezazleni letovi"

Sanja Jurišić, reporterka Dnevnika Nove TV, javila je da je trup helikoptera izvučen iz mora oko 16:30.

"Crna kutija se nalazi u olupini ona se prevozi do zrakoplovne baze Zemunik, a ta crna kutija dakako trebala bi rasvijetliti cijeli ovaj slučaj. Uz trup kojega su ronioci izvadili, izvadili su i razne dijelove Kiowe. Ronioci kažu da je dijelova više nego se moglo pretpostaviti", rekla je Jurišić u Vijestima Nove TV u 17 sati.

Glavni vojni zrakoplovni istražitelj Mario Počinok i zapovjednik HRZ-a Michael Križanec povodom tragične nesreće pada helikoptera Kiowa Warrior OH-58D opisali su mjere traganja za pilotom.

Kako su naveli, američka strana se ponudila za pomoć, što nije isključeno. Od Amerikanaca su dobili savjete kako sačuvati određene dokaze i iz njih izvući maksimum.

Podsjetimo, helikopter s dva člana posade pao je u more između otoka Zlarina i Zablaća te potonuo na dubinu od tridesetak metara. Tijelo poginulog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Marina Klarina, pronađeno je u ponedjeljak.

U utorak je pronađeno tijelo 32-godišnjeg natporučnika Tomislava Baturine, za kojim se intenzivno tragalo otkako se u ponedjeljak u šibenskom kanalu dogodio stravičan pad vojnog helikoptera.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene