Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Regirali na navode Fonda

GSKG: "Nije istina da je Grad vlasnik zgrade na Trgu bana Jelačića"

Oštećena zgrada nakon potresa u Zagrebu
Oštećena zgrada nakon potresa u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr
Nakon što je Jelena Pavičić Vukičević prozvala Fond za obnovu od potresa za sporu obnovu, iz Fonda su joj jučer predbacili politizaciju procesa. Između ostalog spomenuli su zgradu na Trgu bana Jelačića čiji se dio nedavno odlomio na prolaznika. Danas su reagirali iz GSKG-a. Tvrde da Grad uopće nije vlasnik zgrade, kao što to tvrde iz Fonda.

Nakon razmirica između Fonda za obnovu od potresa i kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba Jelene Pavičić Vukičević reagirali su iz Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva.

Pročitajte i ovo Matea Ćorić Brunović i Damir Božek - 1 pomak s mrtve točke Četiri su godine od zagrebačkog potresa, a u kojoj je fazi obnova? "U prosincu sam dobio rješenje" Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja

"Grad Zagreb nije vlasnik zgrade na adresi Trg bana Josipa Jelačića 4. Konkretno, 11 prostora je u privatnom vlasništvu, 4 prostora su državnom vlasništvu dok samo jednim prostorom upravlja Gradski ured za upravljanje imovinom Grada", istaknuli su.

Odbacuju odgovornost za pročelje koje se srušilo u centru Zagreba i ozlijedilo prolaznika.

"Također, vezano uz podupirače ispod oštećenih nadvoja na balkonima predmetne zgrade, uslijed čijeg pada je došlo do nesretnog događaja ozljeđivanja slučajnog prolaznika, ističemo kako je postavljanje istih samostalno ugovorila predstavnica suvlasnika, a ne GSKG.

Što se tiče potraživanja novčane pomoći za hitne i nužne sanacije, prijavu je GSKG za predmetnu zgradu prvi put predao 18.03.2021., a sredinom travnja nadležno ministarstvo je poslalo obavijest Društvu da je predmet zagubljen uz molbu da ponovno izvršimo prijavu, što smo i učinili 20.04.2021", stoji u priopćenju kojeg potpisuje direktor društva Joško Jakelić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene