Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozirao pred vilom u Kozarčevoj

Pogledajte izlazak iz zatvora i prvu izjavu Ive Sanadera!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Ivo Sanader pušten je na slobodu.

Nakon što je izašao iz zatvora u Remetincu, bivši premijer se obratio okupljenim novinarima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čim uplati 12,4 milijuna izlazi iz Remetinca Ivo Sanader može na slobodu čim plati jamčevinu od 12,4 milijuna kuna Slika nije dostupna Odvjetnici sigurni Izlazi li Sanader na slobodu?

'Sretan sam što ću nakon godinu dana ponovno biti s obitelji kojoj zahvaljujem na snažnoj potpori. Zahvalan sam i prijateljima koji su jamčili za mene. Prijateljstvo ostaje prijateljstvo i nikad ih ne bi iznevjerio', kazao je Sanader po izlasku iz zatvora. 'Želim zahvaliti i svim znanim i neznanim ljudima koji su mi u ovih godinu dana slali izjave potpore preko obitelji, odvjetnika ili meni izravno i koji su me uključivali u svoje molitve'.

'Sada se konačno priključujem svojem odvjetničkom timu i tek danas počinjemo s punim radom. Želim dokazati svoju nedužnost pred hrvatskim pravosuđem', poručio je Sanader.

Na upit o zdravstvenom stanju Sanader je kazao kako još ima malih problema s nogom te da će morati uskoro posjetiti ortopeda, no da se inače osjeća dobro. 

Na pitanja o rezultatima nedavno održanih parlamentarnih izbora Sanader nije želio odgovarati.

'Nemam političkih komentara. Ja sam zajedno s mojim odvjetničkim timom usredotočen na najvažniju stvar - da dokažem svoju nevinost. Sve ostalo ćete morati sačekati do pravomoćne presude. Što se politike tiče nemam nikakvih poruka, neću davati izjave i neću davati intervjue, to vam odmah najavljujem'.

Na pitanje što će prvo učiniti kada dođe kući Sanader je kazao: 'Najprije ću poljubiti ženu i kćer'.

Sanader je izašao uz jamčevinu od 12,4 milijuna kuna. Određene su mu mjere opreza u vidu oduzimanja putovnice, te se svakog prvog ponedjeljka u mjesecu mora javljati sucu istrage.

Podsjetimo, Vrhovni sud odbio je žalbe na puštanje iz istražnog zatvora uz jamčevinu bivšeg premijera Ive Sanadera.

Sudac istrage i glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić potvrdio je tada da je Vrhovni sud odbio žalbe na prošlotjednu odluku optužnog vijeća kojom je Sanaderu produljen istražni zatvor ali i istovremeno zamijenjen jamčevinom od 12,4 milijuna kuna uz mjere opreza - oduzimanje putovnice i obveza javljanja sucu istrage svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

USKOK se žalio jer smatra da je prihvaćena jamčevina premala jer se Sanadera u više kaznenih postupaka tereti za štetu veću od 100 milijuna kuna, dok su se njegovi branitelji žalili jer optužno vijeće nije postupilo po odluci Ustavnog suda koji je naložio da se Sanader pusti na slobodu najkasnije do 12. prosinca u 7 sati.

Inače, danas je bivšem premijeru nastavljeno suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočenjem bivšeg menadžera Hypo banke Franza Hasslingera. Drugi svjedok koji je danas trebao biti ispitan, Kurt Makula, sudu se ispričao za nedolazak 'zbog osobnih razloga' te zatražio da bude ispitan putem video linka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene