Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik u Zagorju

Josipović: Sve što radim je kampanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svom posjetu Zagorju predsjednik Ivo Joispović posjetio je i rodne kuće bivših predsjednika.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović današnji dan provodi u Hrvatskom Zagorju. Između ostalog posjetio je i rodnu kuću Josipa Broza Tita u Kumrovcu te rodnu kuću Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nedostižnih milijun i pol Put na Pantovčak: Koliko je i tko glasova osvajao na izborima Slika nije dostupna Prvi je bio Franjo Tuđman Ovo su bili najneizvjesniji izbori od 1992. godine - Evo i zašto!

'Doći u Zagorje i ne vidjeti rodnu kuću predsjednika Tuđmana i ne vidjeti kuću predsjednika Tita jest grijeh, pogreška. To su velike povijesne ličnosti s dobrim i lošim stranama. Svatko tko predstavlja Hrvatsku ne može ne posjetiti ta mjesta', rekao je predsjednik Josipović.

Na novinarsko pitanje je li ovaj posjet zapravo kampanja za nadolazeće predsjedničke izbore, Josipović je odgovorio kako se može reći da 'sve što radi je kampanja' te da je riječ o radnoj posjeti. 'Moj dolazak ovdje nije povijest nego pogled u budućnost', dodao je Josipović.

Josipović: Potvrđena moja ocjena da je 'plan Barbika' kreirala desnica

Upitan je bio o svom mišljenju o nekadašnjem predsjedniku, prvom predsjedniku RH, Franji Tuđmanu. 'Moje mišljenje nije se promijenilo. Riječ je o velikoj povijesnoj osobi. On je naš prvi predsjednik, vodio je borbu za slobodu i osamostaljenje. Ali ima i onih dijelova koji mi nisu dragi. Riječ je o pretvorbi i privatizaciji pa i o nekim aspektima vezanima za određene zločine koji su nepotrebno počinjeni, ali mislim da on tu možda i nije osobno odgovoran, ali kao predsjednik nosi i taj teret', rekao je Josipović.

Prokomentirao je i jučerašnju presudu u slučaju Ljubljanske banke u kojoj je Europski sud za ljudska prava presudio u korist štediša, a protiv Slovenije. 'Za mene je presuda očekivana jer je pravedna u skladu sa zakonom i pravdom. Ne vjerujem i ne bi trebala utjecati na odnose sa Slovenijom. Presudio je Sud, ne može se prigovoriti da smo pristrani', smatra predsjednik Josipović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene