Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi referendum

VIDEO Ivo Josipović: Referendum o ćirilici mora proći sve provjere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josipović je istaknuo da budući referendumi moraju biti primjerenije uređeni.

'Referendum koji bi ograničio prava manjina ne bi bio dobar i po meni bi bilo dobro da se ne održi', komentirao je predsjednik Ivo Josipović informaciju da je Stožer za obranu hrvatskog Vukovara prikupio dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma o dvojezičnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslala pismo Leki Pravobraniteljica protiv referenduma o dvojezičnosti: 'Nedopustivo smanjenje prava' Slika nije dostupna Komentirao rezultate Josipović: Referendum nije pokazatalj onoga što građani misle o vladi

Josipović: Referendum nije pokazatalj onoga što građani misle o vladi

Dodao je kako taj referendum mora proći sve provjere, te da nema ništa protiv referenduma, obzirom na najavu inicijative 'U ime obitelji' kako namjeravaju tražiti još referenduma, ali da se moraju održavati u bolje reguliranim uvjetima nego do sada.

Josipović je svjestan da je referendum o braku podijelio društvo i smatra kako takva podjela nije zdrava ni dobra.

'Bez obzira na svjetonazorske razlike moramo skupiti dovoljno snage i hrabrosti da zajedno krenemo u suočavanje sa stvarnim problemima društva, siromaštvom, besperspektivnošću, nezaposlenošću. Ako te probleme ne budemo rješavali bit ćemo u još većim iskušenjima. Naime, upravo su siromaštvo i besperspektivnost najbolja podloga za različite ekstremiste', istaknuo je Josipović.

Na pitanje je li mogao učiniti više da ne dođe do održavanja referenduma o braku, Josipović je odgovorio da je tražio stav Ustavnog suda, ali da ne zna zašto to nije učinjeno.

'Kontraproduktivno je gledati sad u prošlost, treba se okrenuti budućnosti i urediti referendume na primjeren način', zaključio je Josipović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene