Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrkić prozvao Glavaša:

'Glavaš pokušava u Osijeku organizirati bosanski scenarij'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić prozvao je danas HDSSB i utemeljitelja te stranke Branimira Glavaša za pokušaj organiziranja kaosa u gradu kako bi se u Osijeku "dogodio bosanski scenarij".

Na konferenciji za novinare Vrkić je ustvrdio kako su mu informacije o tome "dali dobri ljudi iz HDSSB-a", a priprema za takav razvoj događaja proteklih je tjedana, kaže, napravljena grafitima, plakatima i letcima u kojima ga se naziva lopovom s namjerom da se u Osijeku "dogodi bosanski scenarij".

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

'Trebaju li nam nakon grafita i letaka prosvjedi, razbijanje i paljenje javnih zgrada? Ne dopustimo im da nam uvezu Bosnu, u najnovijem izdanju, u naš Osijek', poručio je Vrkić.

Izjavio je da u HDSSB-u "nikada nisu priznali izborni rezultat", a više, kako je kazao, nemaju pristup javnom novcu pa ga zato proglašavaju lopovom za ono što su "oni poharali".

Grad Osijek povoljno iznajmljuje poslovne prostore

Vrkić je ustvrdio kako je Glavaš "ratni profiter" i da zato treba biti ondje gdje jest, pri čemu je pozvao mjerodavne institucije da istraže i provjere odakle Glavašu kuće, stanovi i poslovne prostorije te je li točno da je tajni vlasnik nekoliko osječkih tvrtaka.

Upitao je zašto nitko unatrag 15 godina nije istražio kako je Glavaš sve to stekao, posebice "deset poslovnih prostora koje iznajmljuje svojoj stranci, a sve je prepisao svojem prestolonasljedniku ne bi li dokazao kako nema ništa na svojem imenu".

Ocijenio je kako je krajnje vrijeme da mjerodavna tijela provedu postupak, "i to tako da u tim tijelima ne sjede Glavaševi ljudi, koji su i dosad tvrdili da je on u svemu čist", nego to, poručio je, "trebaju učiniti neovisne institucije izvan Osijeka".

"Ne učini li se to ubrzo, svi ćemo i dalje biti taoci jednog čovjeka, koji je utekao iz Hrvatske, očito zato da bi nam se s bosanskim kaosom vratio u Osijek", ustvrdio je Vrkić i ocijenio kako od dolaska u Osijek samo ozračje nestabilnosti i kaosa može odvratiti ulagače s kojima je Gradska uprava proteklih mjeseci uspostavila kontakt.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene