Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slučaj agrokor

Todorić tvrdi da se tajno sastajao s ministrom Marićem: "Pretpostavljam da je bio ozvučen, volio bih da puste snimke"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Todorić tvrdi da se s ministrom financija Zdravkom Marićem sastao dvaput nakon što je otišao iz Agrokora. Na svom blogu je objavio neke detalje s tih, kako kaže, tajnih sastanaka.

Ivica Todorić se u novoj objavi na svom blogu okomio na aktualnog ministra financija Zdravka Marića ustvrdivši da se s njim sastao "može se reći tajno" u dva navrata nakon što je Todorić 10. travnja 2017. otišao iz Agrokora. 

Pročitajte i ovo Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske" Slika nije dostupna objavio i e-mail Todorić najavio kaznenu prijavu protiv ministra Marića i Tonćija Korunića: "Ovo je čisti dokazani kriminal nevjerojatnih razmjera"

"Mene dosad nitko nije pitao o komunikaciji sa Zdravkom Marićem ili bilo kim drugim unutar hrvatskih struktura politike. Niti prije, ni poslije 10.4.2017. kada sam otišao iz Agrokora. Ni sa kime se nisam našao, sreo, niti ikoga zvao telefonom ili na bilo koji drugi način ostvarivao komunikaciju, osim što sam se u dva navrata, može se kazati tajno, sastao s g. Marićem. Sastanci su bili negdje u periodu između 5. i 7.mj. 2017.g", piše Todorić.

Tvrdi da je sastanak uvijek bio dogovaran kasnije navečer (oko 21h) preko Ivana Crnjca. "Marić bi sa svojim autom došao na parkiralište Doma Sportova, preuzeo bi ga moj prijatelj koga sam zamolio da ga sačeka i doveo bi ga u jedan stan na Pantovčaku 198. Sastanci su svaki puta trajali oko 1 sat, a ja sam inicirao sastanke upravo iz razloga što je g. Marić jedno vrijeme radio u Agrokoru", kaže Todorić.

Marić je uglavnom šutio

Dodaje da je na tim sastancima Mariću govorio o Agrokorovoj strategiji, investicijskom potencijalu, regionalnoj snazi, sinergijama, tehnološkim inovacijama i dugoročnoj viziji kompanije. 

"Istina, on je na sastancima uglavnom šutio, gotovo ništa nije govorio i danas kada sve ovo vidim, pretpostavljam da je bio ozvučen, sve kako bi s nekolicinom ljudi iz tek oformljene, hibridne Vlade i njihovim izvanistitucionalim skupinama radio protiv Agrokora, za vlastitu, i korist spomenutih izvaninstitucionalnih skupina poznatijih kao Borg Mreža (grupa X), Borg grupa i Heta grupa. Volio bi da sa tih nekoliko sastanaka puste snimke pa neka javnost još jednom vidi tko besramno laže", piše Todorić na svom blogu.

Kaže i da je Marić bio otvoreniji dok su razgovarali hodajući od garaže do ulaznih vrata. Tada mu je, tvrdi,rekao da je Martinu Dalić u Vladu doveo Davor Božinović, da vrlo važnu ulogu ima AlixPartners, da je Branimir Bricelj jedna od važnijih figura, da se Andrej Plenković snažno povezao s Knightheadom i da na premijera najveći utjecaj ima Tena Mišetić.

"Upravo sam zbog njegovih informacija razvijao strategiju u kojoj pazim na spomenute okolnosti na koje sam bio upozoren. Taktički nisam htio pretjerano spominjati te ljude, a s druge strane pokušavao prikupiti što je moguće više informacija", piše Todorić, dodajući da do sada nije "imao priliku komentirati Zdravka Marića, no nakon objave iskaza Martine Dalić u kojem se "pokazala njegova aktivnost koja nije u skladu sa zakonom", Todorić kaže da je "morao iznijeti istinu o svom pogledu na njegovo ponašanje, kao i o komunikaciji, kontaktima koje sam s njim imao".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene