Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivica Lovrić

Tomašević prijavljen za sukob interesa: "Dao je posao obnove stadiona suprugu donatorice Možemo"

Vladimir Kasun i Tomislav Tomašević
Vladimir Kasun i Tomislav Tomašević Foto: Ranko Suvar/Cropix
Tomislav Tomašević i Luka Korlaet prijavljeni su za sukob interesa zbog stadiona u Kranjčevićevoj.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i njegov zamjenik Luka Korlaet prijavljeni su Povjerenstvu za sukob interesa zbog dodjele posla projektiranja stadiona u Kranjčevićevoj. 

Prijavio ih je zastupnik stranke Bandić Milan 365 Ivica Lovrić koji smatra da postoje indicije da su pogodovali prof. Vladimiru Kasunu s kojim su, navodi u prijavi, interesno povezani te su poslove oko projektiranja stadiona dodijelili mimo natječaja. 

"Autori idejnog projekta Rekonstrukcije i dogradnje stadiona u Kranjčevićevoj su pok. Boris Koružnjak i prof. Vladimir Kasun, obojica kolege Luke Korlaeta na Arhitektonskom fakultetu. Prema javno dostupnim podacima prof. Kasun i njegova supruga Ivana Knez, imenovani su Zaključkom gradonačelnika u više upravljačkih tijela gradskih ustanova.

Pročitajte i ovo Renato Petek Veliki projekt Petek o novom zagrebačkom stadionu i potezu vlasti: "Ne znamo koliko je projekt koštao, a izradio ga je prijatelj i kolega zamjenika Korlaeta." Oglasili se i iz Grada Zagreba

Ivana Knez je i donatorica stranke Možemo te je, zahvaljujući zalaganju i donaciji, postala vijećnica na listi Možemo u Mjesnom odboru Cvjetnica. Najevidentniji primjer pogodovanja prof. Kasunu od strane gradonačelnika Tomaševića i njegovog zamjenika Korlaeta jest namjerno izbjegavanje provođenja objedinjenog postupka javne nabave u predmetu izrade idejnog projekta stadiona u Kranjčevićevoj", navodi se u Lovrićevoj prijavi Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. 

Lovrić prijavu potkrjepljuje i brojkama: naručivanje izrade idejnog projekta u Gradu Zagrebu su podijelili u tri jednostavne nabave kako bi se, kaže, izbjegao otvoreni objedinjeni postupak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene