Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priveden u četvrtak

Ivica Babić dao iskaz, čeka se odluka o istražnom zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pratnji dva policajca Ivica Babić stigao je na ispitivanje u državno odvjetništvo. Obranu je iznosio oko sat vremena nakon čega je vraćen pritvorskom nadzorniku.

U pratnji dva policajca predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić stigao je u petak oko 11. 30 sati na davanje iskaza u Državno odvjetništvo, a nakon njega došao je i njegov odvjetnik Milenko Umičević. Oko sat vremena kasnije vraćen je pritvorskom nadzorniku, a uskoro bi se trebalo znati hoće li državni odvjetnik za Babića zatražiti istražni zatvor. Za 15 sati zakazano je ročište na zagrebačkom Županijskom sudu.

Pročitajte i ovo Mario Banožić - 5 Mario Banožić Banožića policija još nije ispitala o nesreći: Evo što su odgovorili u državnom odvjetništvu Prizori iz Beograda nakon masakra Zločin u beogradskoj školi Ispitivali ga više od četiri sata: Cure detalji jezivog svjedočenja dječaka ubojice

'Državno odvjetništvo odlučit će hoće li predlagati istražni zatvor. Ukoliko bude predlagan sudac istrage će zakazati istražno ročište na kojem će odlučivati o tome', rekao je odvjetnik koji o detaljima ispitivanja nije govorio.

'To je priča koja se ponavlja najmanje deset godina i to svaki put kad su u tijeku štrajkovi liječnika. Tako da nije očekivao ovakvu situaciju jer je njegova medicinska dokumentacija bila na revizijama u više navrata', odgovorio je odvjetnik na pitanje je li Babić očekivao ovakav razvoj situacije.

Slučaj Ivice Babića na današnjoj su konferenciji za medije komentirali Laburisti.

Uhićen Ivica Babić, predsjednik liječničkog sindikata!

'Pitajte gospodina Bajića jer on hvata samo političke mrtvace....Ne znam je li gospodin Babić kriv ili nije, ali da treba doći šest policajaca po njega, ne znam, nije on baš neki snagator. Dosta je jedan policajac. Mislim da je to spektakularno izvedeno. Sve ove godine on je imao političkog zaštitnika ili nešto drugo. Nije ugodno ni SDP-u da za vrijeme štrajka i kada je proglašen legalnim da se uhićuje šef sindikata', rekao je Branko Vukšić i dodao da su, ako je Babić počinio djelo koje mu se spočitava, i sindikati u gabuli.

'Problem svih naših vlasti je bio kad nešto postoji onda se osobu čuva do određenog trenutka, kada više ne treba gotovo. Trebalo bi biti drugačije, ne bi smjelo biti jednakijih. Pred zakonom svi moramo biti jednaki', komentiraO je slučaj HSP AS.

Podsjetimo, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić uhićen je u četvrtak, navodno zbog sumnje da je na prijevaru dobio status ratnog vojnog invalida, a pretražen je njegov stan i garaža u Ulici Ljudevita Gaja u Virovitici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene